Restoran Temperament - sjajno mesto u Beton Hali
Ukoliko ste ljubitej restorana dobro znate da je to na neki način stil života ili ritual kome pribegavamo ili svakodnevno ili nekoliko puta nedeljno. Restoran je dobar ukoliko se u njemu osećamo prijatno i ukoliko je hrana ukusna. Bez toga restoran ne može da očekuje da ima posetioce.
Kada ispune ova dva uslova nije bitno da li su domaći, italijanski, mediteranski, da li imaju više ili manje mesta za sedenje, da li su nam blizu ili daleko. Dobar restoran će imati svoju vernu klijentelu, koji će mu se uvek rado vraćati.
Restoran je zapravo simbol dela dana u kome se opuštamo, dok uživamo u kvalitetnim zalogajima i piću. Ponekad sami, češće u društvu, u restoranu pronalazimo sve ono što nam je potrebno da upotpunimo svoj dan, da budemo spokojni i veseli.
Jedno od takvih mesta je Temperametn, restoran koji se nalazi na jednoj od najpopularnijih lokacija u Beogradu – u Beton hali.
Restoran Temperament
Restoran Temperament je restoran tradicionalne kuhinje, smešten u Beton hali, u samom srcu Beograda pored reke Save. Posetioci mogu da uživaju u pogledu na Novi Beograd, odmah ispod Kalemegdana. Tačna adresa je Karađorđeva od broja dva do broja četiri.
Misija ovog restorana, kako navode, jeste da prenesu temperament ljubavi prema Beogradu, nacionalnoj hrani i muzici svim gostima. Cilj im je da svako u ambijentu koji opušta pronađe svoj kutak mira i uživanja.
Ovde možete da čujete živu muziku svako veče od 22 sata, pa do kasno u noć.
Za jedinstvene tradicionalne specijalitete zadužen je čuveni kuvar Jovica Jovićević. Neka od jela koje možete da probate su: Tatar biftek, Pasta cacio e pepe, Paradajz čorba sa škampima, Gambori, Teleći kotlet, Hobotnica na žaru, Afumikato piletina, Knedla sa šumskim jagodama i belom čokoladom u vanila sosu i tako dalje.
Osim hrane, ovde možete da uživate i u preko 100 etiketa najkvalitetnijih stranih, kao i domaćih vina na čašu. Zaljubitelje žestokih pića tu su najraznovrsnije domaće rakije, a u ponudi je i veliki asortiman koktela.
Restoran je otvoren svakog dana od deset do dva sata iza ponoći. Oživite sa nama sva svoja čula i probudite svoju temperamentnost - poručuju iz ovog beogradskog restorana.
.jpg)
Beton hala
Beton hala je kultno beogradsko mesto, koje je zapravo nastalo krajem tridesetih godina prošlog veka. Tada je bila Carinski magacinski prostor, bez komercijalne upotrebe. U to vreme postojalo je pet kranova, od kojih je sačuvan samo jedan, koji je danas kulturno dobro.
Arhitekta Aleksandar Rodić prvi je imao viziju o novom kultnom mestu Beograda. Kupio je lokale koji su bili bez vode, struje i bez posebne namene, jer je imao ideju da napravi konceptualno mesto.
Upravo zahvaljujući ovome dobio je svoju prvu nagradu Grand Prix na Bijenalu arhitekture u Beogradu.
Vremenom je na samom vrhu hale nastao i parking sa oko 400 mesta za automobile, a potom su usledile promene kako bi nastala pešačka zona. Ideja je bila da Beton hala bude nova i moderna Skadarlija.
Ceo sklop čini 17 objekata. Danas se ovde nalaze restorani, kafei i noćni klubovi. Beton hala je definitivno postala nezaobilazno mesto Beograđana, ali i gostiju prestonice, a pre svega turista. Ovde možete dobro da klopate, da uživate u kafi, vinu, koktelima, ali i noćnom provodu. Ona je centar provoda i zato nećete pogrešiti ukoliko se nađete baš ovde.
A.K.