Doček Nove godine na beogradski način

Doček Nove godine na beogradski način

Mnogi sa nestrpljenjem čitave godine čekaju nesvakidašnju novogodišnju noć na beogradskom trgu. Već od polovine decembra okićene beogradske ulice nose posebnu energiju pod svetlima svečanih novogodišnjih ukrasa.

Sam doček Nove godine postaje spektakl. Može se izabrati slavlje po svačijem ukusu, da li u nekom od mnoštvo klubova, splavova ili možda u sve popularnijim kafanama. Stariji obično biraju živu muziku u mirnijoj atmosferi nekog restorana. U Beogradu se tokom praznika može naići na svakakve zabave, a neke od njih su i krstarenje beogradskim rekama, žurke na otvorenom, doček na ski-stazi i mnoge druge. Međutim, za doček mnogi biraju i proslavu na trgu.

Zvanično Trg republike ili popularno samo Trg, svake godine ugosti mnogobrojne zvezde popularne muzičke scene.

Pored glavnog trga i mnogi drugi beogradski trgovi organizuju nastupe raznih muzičara i DJ-eva iz različitih žanrova muzike. Čak i na platou ispred Narodne skupštine publika često uživa uz novogodišnje koncerte sa odličnom rasvetom i ozvučenjem.

Na Slaviji uglavnom bude postavljena ogromna okićena jelka i ceo trg bude pretvoren u binu.

Posebnu atrakciju Beograda čine ulični svirači koji upotpunjuju atmosferu beogradskih ulica. Na raznobojnim tezgama posetioci mogu kupiti novogodišnje ukrase, od kojih su mnogi unikatne izrade, kao i razne suvenire.