Doček Nove godine na etno način - restoran Ćuran

Doček Nove godine na etno način - restoran Ćuran

Etno sela oduvek privlače veliku pažnju, a posebno su došla u centar pažnje tokom pandemije koja i dalje traje. Ova mesta odišu tradiciju i podsećaju nas na prošla vremena i pretke.

Mogu da budu odlične "škole u prirodi", a zanimljive su kako deci, tako i odraslima. Srbija je puna etno sela, koja nude etno postavke, muzeje, a obavezni su i restorani, koji imaju tradicionalnu ponudu hrane.

Ovi muzeji na otvorenom vraćaju nas u neka stara vremena, u kojima uživamo svim čulima. Zbog toga je ovaj ambijent primamljiv i kada se radi o najluđoj noći, odnosno o dočeku Nove godine. Baš takvu ponudu ima salaš Ćuran.

Salaš Ćuran

Salaš Ćuran nalazi se na 10 km od centra Beograda, na putu za Ovču, udaljen 2km od Zrenjaninskog puta. Od centra grada je udaljen 10 km, a gradski autobus 105 kreće od Bogoslovije i staje ispred restorana.

Svi sadržaji i objekti koji se nalaze na salašu se prostiru na 4 ha površine. U sklopu salaša nalazi se etno restoran, koji raspolaže sa 300 mesta, prilagođen svim događajima: kulturne manifestacije, privatna dešavanja, svadbe, rođendani, pa tako i kada je Nova godina . Ispred restorana je veliki parking, koji je veoma značajan za posetioce.

Na salašu je i 28 stanova sa popularnim cenama zakupa za stanovanje.

U letnjim mesecima je moguće da se gosti osveže u Aqua parku Salaša Ćuran, na nekom od tri bazena (bazeni za decu i bazeni za odrasle).

Ljubitelji životinja mogu razgledati mini zoo vrt, u kome su: golubovi, fazani, grlice, koke, misirke, guske, zečići, mini kozice, ponići, veliki konji i družiti se u direktnom kontaktu sa domaćim životinjama. Na salašu je i ergela od nekoliko ponija.

Gosti mogu da uživaju u razgledanju salaša.

Najmlađi mogu proslaviti svoj rođendan i provesti izuzetne trenutke u igraonici-rođendaonici Ćuranče.

Neke od poznatih ličnosti koji su ovde bili su: Zahar, Eva Ras, Radoš Bajić, Maja Volk, Nedeljko Bilkić, Čeda Marković, Nenad Jezdić, Zoran Cvijanović, Maja Nikolić, Tanja Savić, Bane Mojićević, Ivan Gavrilović, Voja Brajović, Žika Nikolić.

Etno restoran Ćuran

U restoranu je zastupljena srpska tradicionalna kuhinja, uz nezaobilazno pečenje, praseće, jagnjeće, jareće, na ražnju, kulinarska umeća naših kulinara, bilo u zatvorenom ili na otvorenom prostoru.

Sve može da se zalije odličnim domaćim vinom, uz vrhunsku uslugu profesionalnih, prijatnih i ljubaznih konobara, koji su obučeni u tradicionalnu nošnju.

Restoran je urađen u etno stilu. Sam termin etno, odnosi se na mesto, predmete koje štite nasleđe jednog naroda, a pri tom uspešno odoleva vremenu i civilizacijskim trendovima. Na salašu se nalazi nacionalno blago u kome se zatočena može naći, netaknuta esencija Srbije. U restoranu možete videti svu lepotu Srbije u malom, iz svih njenih delova, od Šumadije pa na dalje. Sve je autentično bez obzira iz kog je kraja.

Doček Nove godine u etno restoranu Ćuran

Kada je u pitanju etno restoran Ćuran Nova godina dočekana uz bogatu ponudu pića, kao i raznih specijaliteta šefa kuhinje. Organizovana je muzika uživo, a cena karte za ovaj doček Nove godine bila je 3.000 dinara po osobi. Gosti su mogli da biraju stolove u maloj i velikoj sali.

A.K.