Kafanski doček u Zemunu - Pukni zoro!

Kafanski doček u Zemunu - Pukni zoro!

Da li čujes mila
moga konja kas.
Da li čuješ sa planina
zove te moj glas.

Zasviraše trube,
završi se boj.
Zvona zvone, zora sviće,
vraćam se rode moj.

Ref.
Aj pa, pukni zoro
staru majku probudi,
pa da vidi
ko joj dolazi.

Aj pa, pukni zoro
moju dragu da ljubim,
bele grudi
da joj zagrlim.

Kad tamo daleko
vidim odžak siv,
staru šljivu, rodnu njivu,
vraćam se kući živ.

A najboljih nema,
odneo ih boj.
Čuvala me slika tvoja,
vraćam se rode moj.

Ovo je pesma za koju smo sigurni da je većina zna i da je itekako voli. Magnifico nam je podario ovu vanvremensku pesmu, posvećenu junacima Prvog svetskog rata, a dočarao je sve onako kako treba Miloš Radovanović.

Bez ove pesme ne može da prođe nijedno veselje, kao ni veći skup, a često je i inspiracija. Tako je bilo i kada je u pitanju jedna od najboljih zemunskih kafana, koja je ponela ovo ime, i dala toj kovanici "pukni zoro" još jednu dimenziju.l

Kafana Pukni zoro

Kafana Pukni zoro otvorena je 2014. godine i u kratkom periodu je postala jedna od najpopularnijih u Beogradu. Prepoznatljiva po sjajnoj atmosferi, kvalitetnim bendovima narodne muzike, ali i odlično doteranom ambijentu.

Nalazi se na adresi Masarikov Trg 10 u Zemunu. Ulaz je dozvoljen samo gostima starijim od 21 godine.

Kapaciteta je 250 osoba, koji je zbog korone smanjen. Ovde nastupaju Miša Laguna, Mihailo Milčić, Slađana Đorđević Bucka, Nina Đumić, Nikola Bjelogrlić i drugi.

Kafana Pukni zoro Nova godina

Kada je u pitanju kafana Pukni zoro Nova godina se proslavlja uz sjajnu muziku i neverovatnu energiju. Uz sjajne pevače, veče je zasigurno nezaboravno!

Cena ulaznice kada je Nova godina je 1500 dinara po osobi, a cene pića su regularne i plaćaju se po utrošku. Uslov za šank ne postoji, dok je važeći za barski sto, sedeći sto i separe.

A.K.

Foto: Facebook / KafanaPukniZoro