Kako da odaberete dobar bend za svadbe?

Kako da odaberete dobar bend za svadbe?

Jedan od najlepših dana svakog zaljubljenog para jeste svakako dan venčanja, odnosno svadbe. To je vreme kada su sve oči uprte u njih i kada se slavi njihova ljubav. Vodi se računa o tome koji gosti će biti pozvani, šta će biti na meniju, kako će mladenci izgledati. Ono o čemu se posebno vodi računa jeste izbor benda.

Koji bend nije dobar izbor?

Za početak treba znati koji bend nije dobar. To je onaj koji se ne uklapa u prostor. Naime, ako je sala za svadbe velika, potrebno je da izbegavate bendove koji nemaju dobro ozvučenje ili koji sviraju akustičnu muziku. Takođe, loš bend je onaj koji nema kvalitetne muzičare ili instrumente, a posebno pevače. Obavezno bi trebalo izbegavati bendove koji ne znaju da naprave atmosferu i koji će doći samo da obave svoj posao. Nikako ne angažujte bendove koje niste pre čuli.

Kako odabrati bend?

Da biste odabrali dobar bend, prvo bi trebalo da odredite kakvu vrstu muzike želite na svojoj svadbi. Ukoliko su to narodnjaci, ne propustite da odete da ih poslušate u kafani gde nastupaju, kao što je Baraka. Isto uradite i kada je reč o rok muzici. Ako birate di džeja, pokušajte da odete na neki od njegovih nastupa, ili ga zamolite da poslušate njegove setove. Važno je da bend bude spreman da ispunjava vaše želje, odnosno da nauči i ono što ne zna, kako bi vam udovoljio. Obavezno se dogovorite i oko posebnih pesama za vas, kao i eventualnih "zabranjenih". Takođe je važno da se unapred dogovorite da li će biti ispunjavanja želja zvanicama ili ne. Od toga često zavisi i cena benda. 

Koliko košta angažovanje benda?

U zavisnosti od toga koji bend birate, cena će biti kao da je Nova godina ili kao da sviraju prijateljima. Naime, angažovanje benda može da košta od 250 evra, preko 500 evra do 2000 evra. To zavisi od broja muzičara, koje instrumente koriste, koliko su popularni, koliko ima pevača ili pevačica. Sve je češće i to da bendovi imaju koreografije. Ovim animiraju goste i dele svoje blokove pesama. Tako ćete ih videti u narodnim nošnjama, ali i u specijalnim kostimima. Možete da računate da su ovi bendovi sigurno skuplji. 

Zašto je važno posvetiti pažnju potrazi za bendom?

Potragu za bendom ne bi trebalo da zbrzate. Posetite što više nastupa bendova, pokušajte da ih poslušate i na svadbama. To se vrlo često može dogovoriti sa restoranom u kome bend nastupa, kao i sa samim bendom, naravno. Odvojite vreme da uporedite svoje favorite, a možete da napravite i listu "za i protiv". Obavezno se raspitajte za termine, kada su bendovi slobodni, da ne biste u obzir uzimali one koji ne mogu da sviraju na datum koji vama odgovara. Sve ovo je veoma važno jer je odabir pravog benda ključan za dobru zabavu na svadbi. Ukoliko ovde pogrešite, ispravke nema. Kada bend nije dobar, rizikujete da gostima bude dosadno i da što pre napuste svadbu. Svako ko je pozvan, dolazi da ispoštuje mladu i mladoženju, ali i da se dobro provede. Uostalom, i vi smai bi trebalo da uživate na sopstvenom veselju. Zato ništa ne prepustite slučaju!

Foto: Pixabay / julimagalhaes