Nova godina u klubu Kasina

Nova godina u klubu Kasina

Jedan od prepoznatljivih simbola Beograda je hotel Kasina. Nalazi se u strogom centru grada, preko puta čuvene Terazijske česme podignute za vreme vladavine Miloša Obrenovića. Jedan je od najstarijih hotela u glavnom gradu.

Zgrada hotela sagrađena je oko 1856. godine, u njoj je 1918. godine kratko vreme zasedala Narodna skupština Srbije, a do 1920. godine priređivane su predstave Narodnog pozorišta.

Hotel Kasina sagrađen je na istom mestu 1922. godine i tada je to bila najviša zgrada na Terazijima i jedno od najekskluzivnijih mesta u Beogradu.

Hotel Kasina dobija svoj današnji izgled 1960. godine. Uz ovaj hotel nalazi se još jedan simbol Beograda, odnosno njegovog noćnog provoda - klub Kasina. 

Klub Kasina

Kasina, odnosno Community by Kasina, je klub smešten u srcu Beograda, pored istoimenog hotela. Svoju reputaciju Kasina je stekla kao pivnica, a sada je moderan bar, koji tokom noći postaje noćni klub. Ipak, zadržala je stare slike Beograda i tradicionalno služenje točenog piva. Jedan je od najposećenijih klubova u Beogradu. 

U klubu se organizuju žive svirke, na kojima nastupaju poznati gradski bendovi, a često su tu i velike muzičke zvezde, kao što su: Marija Šerifović, Nina Badrić, Jelena Karleuša, Jelena Rozga, Aca Lukas, Lexington bend, Colonia, Jala Brat, Buba Corelli, Toni Cetinski, Saša Kovačević, Željko Joksimović, Lapsus bend, Tijana Dapčević, Neverne bebe, Tropico bend, Dženan Lončarević, Vlado Georgiev, Maya Berović, OK bend, Goca Tržan, Emina Jahović.

Ovo je mesto gde se okupljaju različite generacije, starije od 23 godine, a atmosfera je zbog toga uvek sjajna. Često se mogu sresti i neke od javnih ličnosti, kao što su: Anastasia Ražnatović, Mima Karadžić, Svetlana Ceca Ražnatović, Veljko Ražnatović, Nikolija i Relja, Edita Aradanović, Jovana Pajić i tako dalje. 

Ono što posebno odlikuje klub Kasina je zaista veliki prostora za čak 700 ljudi, tako da za  ne morate brinuti o komforu, jer u potpunosti možete da se opustite i uživate u vašem omiljenom piću. Plafoni su visoki, pa nije zagušljivo. 

Tu su i najsavremenija rasveta i zvuk, koji su garant da ćete imati pravi ugođaj. 

Ukoliko ste željni pravog noćnog provoda, vrhunske atmosfere, usluge, ambijenta i društva, klub Kasina pravo je mesto za vas. Isto važi i za doček Nove godine u Beogradu

Doček Nove godine u klubu Kasina

Kada je u pitanju doček Nove godine klub Kasina je prošle godine organizovao fantastičan provod sa Stefanom Živojinovićem. Oni koji su ga tada slušali verovatno nisu ni slutili da će ovaj pevač da se povuče sa scene. Naime, kako je izjavio za medije, druge poslovne ambicije su se pokrenule, a reč je o nečem što što bi voleo da radi. "Karijera je bila lepa, kratka i slatka", poručio je u maju ove godine. 

Kada je reč o dočeku, bogata ponuda pića  i ketering, kao i flaše za pojedinim stolovima (lux visoko sedenje i separei), bili su uključeni u cenu.

One su se kretale od 50 evra do 150 evra, u zavsnosti od toga na koji sto su se odnosile.

Situacija sa virusom korona donosi nam neizvesnost, ali ipak se nadamo da ćemo i za doček 2021. moći da se vidimo na ovom sjajnom mestu. 

A.K.