Pravi doček za klabere - Brankow

Pravi doček za klabere - Brankow

Beograđani i svi koji dođu u Beograd znaju za njegove mostove. Jedan od njih, koji je postao i simbol, svakako je Brankov most. On premošćava reku Savu i spaja Novi Beograd sa centrom Beograda. Po obimu saobraćaja drugi most je po važnosti u Beogradu, nakon Gazele.

Prvi most na ovom mestu bio je most kralja Aleksandra. Građenje je počelo jula 1930. godine, a most je pušten u saobraćaj decembra 1934. godine. Ukupna dužina mosta iznosila je 474 metara. Nažalost, porušen je tokom razaranja u Drugom svetskom ratu, ali njegovi ostaci su i danas vidljivi.

Na stubovima starog visećeg mosta, 1956. godine pušten je u saobraćaj novi drumski most. Most je u današnjem obliku završen 1979. godine.

Zanimljive su i priče u vezi sa imenom ovog mosta. Tokom perioda socijalizma zvanično se zvao Most bratstva i jedinstva, ali ovaj naziv se nikada nije ustalio. Beograđani su ovaj most ponekad zvali Savski most ili most u Brankovoj ulici, jer se preko njega ulazi u ulicu nazvanu po pesniku Branku Radičeviću.

Sadašnji naziv dobio je po Brankovoj ulici, čiji nastavak predstavlja, a ne po piscu Branku Ćopiću, kako se često misli, jer je on, nažalost, ovde izvršio samoubistvo, skočivši sa mosta.

Most kao atrakcija za sebe u svom stubu krije još jednu - klub koji okuplja sve ljubitelje dobre žurke - Brankow.

Klub Brankow

Brankow je smešten na adresi Crnogorska 12 u Beogradu. Ime je dobio po Brankovom mostu, a razlog leži u velikoj atrakciji - klub je uklesan u stub mosta.

Ovde svi koji dođu uživaju u disco, RnB i house muzici. Međutim, podjednako uživaju i u enterijeru. Čine ga miks drveta, kože, stakla i betona, a dizajniralo ga je nekoliko naših poznatih arhitekata. Dizajner koji je od ovog kluba napravio miks urbanog i avangardnog je Đorđe Gec, koji je između ostalih dizajnirao i klubove Radost, Mladost, Ludost, Tube, kao i splav Lasta. Duž plafona može se videti mnoštvo rasutih sitnih komadića ogledala koji u kombinaciji sa vrhunskom rasvetom u klubu prave odličnu zabavu.

Spoj soficistiranosti, avangarde i urbanizma privlači veliki broj ljudi, a maksimalno može da ih bude 400 na površini od 200 m2.

Dok korona virus nije pomutio planove, ovde se izlazilo četvrtkom, petkom, subotom i nedeljom. Nastupaju lokalni i svetski DJevi. Lokal je počeo rad kao mesto za ljubitelje laganijih ritmova poput džeza i fanka, ali je ubrzo prešao na komercijalni house i disko. Brankow je bio odabir i mnogih poznatih ličnosti, koje vole urban provod.

Odlična žurka garantovana je i kada je Nova godina.

Doček Nove godine u klubu Brankow

Kada je u pitanju klub Brankow docek Nove godine je organizovan uz sjajne koktele, bogatu selekciju vina, neverovatnu atmosferu, lepe ljude, fantastični enterijer i ljubazno osoblje!

Za muziku su bili zaduženi DJ Fake Casual i DJ Byp.

DJ Fake Casual veoma često nastupa u beogradskim noćnim klubovima. Član je DJ grupe pod nazivom Vatra. Najčešće pušta Hip Hop domaće i strane hitove.

DJ Byp je zapravo Stevan Šoškić. Takođe je član Vatre, a najviše pušta RnB, HipHop i Trap svetske hitove.

Osnovna cena karte bila je 20€, dok su se doplaćivali barski sto, sto sa sedenjem, separe, VIP separe, ultra VIP separe od 150 do 600 evra.

A.K.