Putovanja Nova godina 2024 - Top 5 evropskih gradova za doček

Putovanja Nova godina 2024 - Top 5 evropskih gradova za doček

Putovanja Nova godina 2024 su spremna i čekaju da odaberete neko od njih.

Nova godina se približava, a sa njom i prilika za nezaboravna putovanja i doček Nove godine na prelepim mestima širom Evrope. Evropski gradovi su poznati po svojoj bajkovitoj atmosferi, spektakularnim vatrometima i veselju koje vlada na ulicama tokom novogodišnjih praznika.

Za koji god grad Evrope da se odlučite, nećete pogrešiti jer svaki od njih ima nešto posebno, autentično i drugačije od ostalih. Svaki od njih krije specifičnu atmosferu koja će vas očarati i učiniti da doživite doček Nove godine koji ćete zauvek pamtiti.

Ovog puta, izdvojili smo top 5 evropskih gradova koji su provereno savršen izbor za putovanja Nova godina 2024.

 

 

Pariz, Francuska

Putovanja Nova godina 2024 u Pariz su uvek magična. Francuska prestonica je poznata po svom glamuroznom dočeku na Ajfelovom tornju, ali i veselju i atmosferi na ulicama ovog veličanstvenog grada. Tokom novogodišnje noći, grad svetlosti se pretvara u grad vatrometa, sa spektakularnim prikazima i igrama boja i svetlosti. Trg Konkord i Šanzelize (Jelisejska polja), najprestižnija i najšira avenija u Parizu su, takođe, popularne lokacije na kojima se okupljaju posetioci iz celog sveta kako bi proslavili dolazak nove godine.

 

 

Beč, Austrija

Beč, evropska prestonica kulture, je godinama unazad jedan od najpopularnijih izbora putnika, a posebno kada su putovanja Nova godina u pitanju. Božićni praznici i doček Nove godine u Beču su prava bajka, sa božićnim marketima (pijacama), luksuznim balovima i koncertima klasične muzike. Trg ispred katedrale Svetog Stefana je epicentar proslave, gde se održava spektakularni vatromet i zabave na otvorenom. Kada muzika stane, odbrojavanje počinje, a tačno u ponoć začuju se zvona sa katedrale.Ovaj elegantni istorijski grad pruža zaista poseban doživljaj novogodišnjih praznika, koji morate iskusiti barem jednom u životu.

 

 

London, Velika Britanija

Putovanja Nova godina 2024 u London donose spektakularan doček na obali Temze. Tradicionalni vatromet je jedan od najvećih u svetu, a posetioci mogu uživati u prelepom pogledu sa doka ili brodova koji plove rekom. Trg Trafalgar i Vestminsterska palata su takođe popularne lokacije, na kojima se organizuju proslave dočeka. Ukoliko ste ljubitelj ugostiteljskih objekata, možete krenuti i u novogodišnje ture obilazaka pabova, proslava u klubovima, restoranima…

 

 

 

Berlin, Nemačka

Berlin, grad koji nikada ne spava, poznat je po svojoj živahnoj atmosferi i nezaboravnoj proslavi Nove godine. Centralni deo grada, kod istorijske Brandenburške kapije, postaje epicentar proslave sa ogromnom binom, muzikom, zabavom i velikim vatrometom. Grad takođe nudi i brojne klubove i barove za noćni provod.

 

 

Rim, Italija

Putovanja Nova godina 2024 u Rim pružaju jedinstvenu kombinaciju istorije i provoda. Nova godina u večnom gradu je nešto zaista spektakularno, uverite se i sami... Proslava se odvija na velelepnom Trgu Republike, ali i na drugim lokacijama u gradu, gde brojni posetioci mogu uživati u koncertima i zabavama na otvorenom. Ništa manje nije privlačan ni doček u fantastičnim rimskim restoranima, kafićima i klubovima. Boravak u Rimu iskoristite i da posetite čarobne istorijske znamenitosti grada, poput: Vatikana, Koloseuma, Fontane di Trevi, Španskih stepenica, Panteona…

 

 

Putovanja Nova godina 2024 u ove evropske gradove će vam pružiti autentično iskustvo i fantastičan provod. Bez obzira na to da li želite glamuroznu proslavu u Parizu, klasičan doček u Beču, spektakularan vatromet u Londonu, ludu žurku u Berlinu ili čarobni praznik u Rimu, ovi gradovi će vas oduševiti svojom lepotom i posebnim pristupom dočeku Nove godine.

 

Planirajte na vreme i krenite na putovanje vaših snova kako biste dočekali 2024. godinu u stilu i uz mnogo radosti i uzbuđenja!