Ventilatori za kupatila - kako odabrati najbolji

Ventilatori za kupatila - kako odabrati najbolji

Ventilatori za kupatila i kako odabrati najbolji su teme koje zaslužuju posebnu pažnju. Naime, kada je u pitanju opremanje kupatila, često se previđa jedan od najvažnijih elemenata, a to je upravo ventilator. Iako može delovati kao neprimetan dodatak, kupatilski ventilator ima ključnu ulogu u održavanju zdravog i prijatnog okruženja u ovoj prostoriji.

Kupatilski ventilatori su važni jer sprečavaju nastanak buđi, uklanjaju neprijatne mirise, štite od kondenzacije, poboljšavaju kvalitet vazduha i održavaju estetiku i trajnost kupatila

Prilikom odabira ventilatora za kupatilo, važno je uzeti u obzir nekoliko faktora i prilagoditi ih specifičnim potrebama vašeg doma ili poslovnog prostora. Ne zaboravite i da se konsultujete sa stručnjacima ili prodavcima koji će vam pružiti dodatne savete i preporuke. Sa pravim ventilatorom, možete stvoriti zdravo i udobno okruženje u svom kupatilu koje će trajati godinama.

 

 

1. Veličina i prostor

Prva stvar koju treba razmotriti jeste veličina kupatila i prostor u kojem će ventilator biti postavljen. Veći prostori zahtevaju veći ventilator kako bi se efikasno izvukao vlažan vazduh. Prilikom odabira, proverite specifikacije ventilatora i uverite se da je pogodan za površinu vašeg kupatila. Takođe, obratite pažnju na visinu plafona, jer neki kupatilski ventilatori zahtevaju određenu visinu za optimalno funkcionisanje.

2. Protok vazduha

Protok vazduha je jedan od najvažnijih faktora koji treba uzeti u obzir. Meri se u kubnim metrima po satu (m³/h) i pokazuje koliko vazduha ventilator može efikasno izvući iz kupatila. Veći protok vazduha znači bolju ventilaciju i brže uklanjanje vlage i mirisa. Preporučuje se odabir ventilatora sa adekvatnim protokom vazduha u skladu sa veličinom kupatila.

 

 

3. Nivo buke

Kupatilo je mesto gde želimo da se opustimo i relaksiramo, stoga je bitno da odaberemo kupatilski ventilator koji neće stvarati nepotrebnu buku. Nivo buke se meri u decibelima (dB), a optimalno je odabrati ventilator sa što nižim nivoom buke. Pre nego što donesete konačnu odluku, pročitajte recenzije ili se posavetujte sa prodavcem kako biste saznali koliko je određeni model tih tokom rada.

4. Dodatne funkcionalnosti

Moderni kupatilski ventilatori mogu posedovati čitav niz dodatnih funkcionalnosti koje dodatno poboljšavaju njihovu efikasnost i praktičnost. Na primer, prisustvo senzora vlage omogućava automatsko uključivanje ventilatora kada detektuje visoku vlažnost vazduha. Takođe, neki ventilatori dolaze sa ugrađenim svetlima ili grejačima, pružajući dodatnu udobnost u hladnim zimskim mesecima.

 

 

5. Energetska efikasnost

Poslednji, ali svakako ne i manje važan faktor kada su kupatilski ventilatori u pitanju je energetska efikasnost ventilatora. Potražite modele koji su označeni kao energetski efikasni i imaju nisku potrošnju energije. Ovo će vam pomoći da smanjite troškove električne energije i istovremeno budete ekološki svesni.

 

KUPATILSKI VENTILATORI MAK TRADE

 

 

Kupatilski ventilatori Mak Trade kompanije spadaju u grupu najkvalitetnijih koji se mogu naći na domaćem tržištu. Oni će sasvim sigurno ispuniti sva vaša očekivanja i zadovoljiti potrebe vašeg stambenog ili poslovnog prostora.

U bogatoj ponudi Mak Trade-a se nalaze kupatilski ventilatori: standard, hidro-tajmer, modularni i Cata ventilatori. MTG ventilatori su lagani, tihog rada, kvalitetne izrade i odličnog dizajna. Cata je španska firma koji je svetski ugled stekla proizvodnjom kvalitetnih kućnih aparata i ventilacije.

 

 

Jasno je da se pored standardnih i osnovnih modela, u online prodavnici ove ugledne beogradske kompanije, nalaze i modeli sa naprednim dodatnim funkcijama, kao što su: hidro-tajmer, ambijentalno svetlo, infracrveni senzor i slično. Dakle, kakav god kupatilski ventilator da želite, za koju god namenu ili veličinu prostora, ovo je prava adresa gde ćete ga pronaći. I sve to, po pristupačnim cenama.

Dodatni benefiti kupovine u Mak Trade-u su: brza, jednostavna i laka kupovina, efikasna i brza isporuka artikala na kućnu adresu, odlična korisnička podrška koja će vam se u svakom trenutku naći na usluzi, bilo kad je reč o dodatnim informacijama i savetima pre kupovine, tako i u slučaju da vam pomoć zatreba nakon što artikal stigne kod vas ili već bude pušten u rad.

 

Posetite sajt ili kontaktirajte direktno Mak Trade pozivom na broj 011/35-31-700.

 Mak Trade – Tradicija i kvalitet koji se prepoznaje