Zašto je doček u restoranu Modena namenjen hedonistima?

Zašto je doček u restoranu Modena namenjen hedonistima?

Bogoslovija je gradska podčetvrt u Beogradu, koja se nalazi na teritoriji opštine Palilula. Nalazi se na Staroj Karaburmi i pruža se od Bogoslovskog fakulteta do Omladinskog Stadiona. Uprkos nekoliko stambenih zgrada, uglavnom je administrativni i komunalni centar.

Poznati simboli ovog dela grada su hala Pionir, kao i stadion OFK Beograda. Centralno mesto naselja ipak zauzima Bogoslovska pravoslavna crkva sa susednim kampusom, koja je izgrađena 1957./1958. godine i po kojoj je celo naselje dobilo ime.

Ovde je smešten i jedan od omiljenih restorana svih Beograđana koji vole tamburašku muziku i akustičnu atmosferu - restoran Modena. Naziv potiče od italijanskog grada, koji se nalazi u regionu Emilija Romanja.

Restoran Modena

Restoran Modena je danju restoran, a uveče kafanica. Nalazi se na adresi Mije Kovačevića 10a u Beogradu na Bogosloviji. Prijatan ambijent odiše u kombinaciji sa drvetom i kariranim stolnjacima i zavesama, koje daju posebnu čar.

Kako kažu u ovom restoranu, žele da se kod njih osećate kao kod svoje kuće, uz najprisnije žive svirke i tradicionalne specijalitete sprske kuhinje.

Od svojih specijaliteta posebno izdvajaju teletinu ispod sača, piletinu u pavlaci i Karađorđevu šniclu.

Kao kažu, svakog pravog gurmana teletina ispod sača oduševljava svojim sočnim ukusom. Meso koje se razdvaja na niti i prosto se topi nakon dugog krčkanja u svojim sokovima, nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Poznato je da najsočniji zalogaji dolaze iz zemljanog posuđa i zato je baš takvu, po originalnoj recepturi možete probati u ovom restoranu.

Piletinu u pavlaci čine najfiniji fileteni komadi belog mesa, grilovani dok ono ne dobije blagu ružičastu boju. Interesantna kombinacija vrućeg mesa i hladne pavlake daju jedinstvenu senzaciju čulima ukusa. Servira se uz čeri paradajz i pekarski krompir.

Karađorđeva šnicla je tradicionalni recept srpskog naroda star preko 70 godina. Najkvalitetnije meso i ukusni sos čine savršen spoj koji goste ovog restorana oduševljava već na prvom zalogaju.

Kad je ovako fenomenalna kraja, možete da zamislite kakv je provod, posebno kada je Nova godina u pitanju.

Živa svirka se ovde organizuje utorkom i četvrtkom, kada se uživa uz kafanske čarolije.

Restoran Modena Nova godina

Kada je u pitanju restoran Modena doček Nove godine matine je bio ono što je ovu ponudu izdvajalo od drugih. Žurka je počela uz sjajnu atmosferu, tradicionalne specijalitete i profesionalnu ugostiteljsku uslugu. Pored standardnog menija, u ponudi su bili i tradicionalni specijaliteti poput telećeg sača, svadbarskog kupusa, mešanog mesa. Nastupao je Trio Maestros, trojka iskusnih majstora koja već više od decenije izvodi najlepše hitove narodne i evergreen muzike. Piće se naplaćivalo po standardnim cenama restorana.

Restoran Modena doček Srpske nove godine

Kada je u pitanju restoran Modena doček Srpske nove godine organizovan je tradicionalno. Goste je dočekala bogata i veoma ukusna ponuda hrane, odnosno raznoliki domaći specijaliteti, kao i široka ponuda pića. Cena je podrazumevala banket sedenje, neograničeno piće i kompletnu svečanu večeru, a bila je 19 evra. Za muziku je ponovo bio zadužen Trio Maestros.

Doček Nove godine u restoranu

Restoran kao što je Modena namenjen je hedonistima, ljubiteljima dobre hrane i pića, kao i muzike za dušu. Tradicionalan ambijent, raspoloženo društvo i omiljene pesme, uz koju čašu vina ili čašicu rakije, dovoljne su da doživite jedan od najboljih provoda tokom najluđe noći.

A.K.