Predlog za doček Nove godine - bar Konzulat

Predlog za doček Nove godine - bar Konzulat

Doček Nove godine u Beogradu najčešće je asocijacija na velike proslave na otvorenom, žurke u salama hotela, restoranima, klubovima i splavovima. Primetno je da je nešto manja ponuda barova i kafića. Da li zbog manjeg kapaciteta ili toga što im je svakako taj dan radni, retko ćete naići na poziv da u baru ili kafiću dočekate novu godinu.

Ipak, doček u baru ili kafiću može da ima svoje posebne čari u odnosu na druge. Prvenstveno jer je namenjen manjem broju osoba. Ovde ćete zbog toga imati mirniju atmosferu, intimniju, pa možda i opušteniju. Proslava u baru može da se svrstva gotovo u privatnu proslavu, posebno ako je to i inače vaše omiljeno mesto za izlaske, gde već poznajete konobare, ponudu, imate svoje mesto.

Jedan od beogradskih barova koji nudi provod za doček Nove godine je Konzulat bar.

Konzulat bar

Jedan od popularnih beogradskih barova je Konzulat bar , koji se nalazi u Savamali, na adresi Karađorđeva 57. Iako je bar trenutno zatvoren, zbog situacije sa virusom korona, nadamo se da će se to uksoro promeniti.

Ovo je mesto gde možete da uživate tokom celog dana - da doručkujete, ručate ili večerate u modrenom i udobnom ambijentu. Takože, ovde možete da se polsužite i velikim brojem originalnih ukusa nargila.

Osim uživanja tokom dana, u Konzulat baru se organizuje i večernji program, koji podrazumeva kvalitetne žive svirke. Ova atmosfera se tokom letnje sezone prebacuje na vodu, gde bar dobija svoju letnju verziju - splav Konzulat Waterfront .

Logično, kada već postoji noćni život, ovde se organizuje i Nova godina , odnosno njen doček.

Doček Nove godine u Konzulat baru


Kada je u pitanju Konzulat bar Nova godina je proslavjena uz sjajnog Marka Veraju.

Reč je o jednom od pevača i kompozitora koji je noviji na našoj sceni. Pored pevanja, od malena svira i gitaru, a kako kaže, uživa u baladama i pop muzici. Na njegovom Jutjub kanalu možete čuti neke od fantastičnih kavera.

Cena karte za ovaj doček bila je 20 evra, dok su stolovi doplaćivani - 125 evra, kao i separei 250 evra. U cenu su bili uključeni hrane i piće u tom iznosu.

Savamala - popularno beogradsko mesto

"Savamala oplemenjuje Beograd svojim sasvim posebnim šarmom. Ona je centar raznovrsnih zbivanja gotovo oduvek. U vreme dok je Dedinjem još šetala stoka, konji se napasali duž Topčidera okićenog vinogradima, a Senjak služio kao sabirni centar za seno, Savamala je bila elitni deo Beograd", zapisao je Ivan Radojičić.

Jedno od popularnih mesta u Beogradu je Savamala. To je gradsko naselje, koje se prostire na području opština Savski venac i Stari grad. Smeštena je južno od Kalemegdanske tvrđave i naselja Kosančićev venac, a proteže se duž desne obale reke Sava. Njen severni deo pripada opštini Stari Grad, a centralni i južni deo pripadaju opštini Savski venac. Centralna ulica naselja je Karađorđeva ulica, koja je veoma popularna među Beograđanima, ali i turistima.

Naziv Savamala je nasleđeni turcizam. Proistekao je iz imena reke Save, koje je stavljeno ispred imenice mala, sažetka turske reči mahala - a to označava četvrt ili deo grada.

Urbanizovanje Savamale počelo je početkom 19. veka.

A.K.