Zašto je matine toliko popularan?

Zašto je matine toliko popularan?

U Srbiji je opštepoznato da volimo da se provodimo, da nam za to nije potreban naročit povod, kao da nije ni bitno doba dana - jutro, vreme za ručak, noć, bitno da je veselo. Posebno su postali populari matinei, odnosno dnevne žurke.

Matinée - kako se piše na francuskom, predstavlja sedeljku, zabavu ili javnu priredbu (koncert) ili predstavu (filmska, pozorišna) koja se održava pre podne ili u ranim popodnevnim satima.

Matine su uvrstili u svoju redovnu ponudu mnogi klubovi i splavovi, jednom nedeljno, ali je on svoju popularnost stekao kada se slavi Nova godina

Naime, dnevne žurke su mnogima omiljene, pa na noćne i ne odlaze. One su opuštenije, najčešće se ne zahteva dress code, odaju utisak da je dovoljno da ste u prolazu i da svratite.

Za njih se vrlo često ne plaća ulaz, a cene su regularne. 

Prošle godine njihova važnost bila je izuzetna, jer su ljubitelji dobrog provoda samo ovako mogli da dožive čar najluđe noći i da se dobro provedu.

Evo gde je organizovan matine 31. decembra 2020. godine!

Miris Dunava

Kada je u pitanju restoran Miris Dunava matinee docek Nove godine obeležen je uz Desetka bend. Cena po osobi bila je 500 dinara, a piće i hrana imali su standardne cene.

Departman bar 

Kada je u pitanju Departman bar matinee doček Nove godine nastupao je spektakularni duo Biljana Milovanović i Đorđe Rakić. Cena po osobi bila je 500 dinara, a piće i hrana imali su standardne cene.

Impress Shisha bar  

Impress Shisha bar matinee doček Nove godine u Zemunu bio je veličanstven. Start je bio u 13 sati, uz DJ Alex K & DJ Ksha. Cena po osobi bila je 500 dinara, a piće i hrana imali su standardne cene.

Splav Konzulat 

Kada je u pitanju splav Konzulat matine docek Nove godine nastupao je Magla bend, a za reprizu tu je bila Marija Mikić. Piće i hrana plaćali su se po utrošku.

Dok Lounge

Dok Lounge matinee doček Nove godine počeo je u 13 sati, a nastupao je fenomenalni Anton. U ponudi je bio širok asortiman domaćeg pića.

Caffe Placer 

Kada je u pitanju Caffe Placer matinee doček Nove godine je protekao uz prigodnu muziku, a piće i hrana su se naplaćivali po utrošku.

Kolonija

Kolonija matinee doček Nove godine počeo je u 13 sati, uz muzički program koji je Marko Veraja pripremi oza sve goste. Piće i hrana su se naplaćivali po utrošku.

Restoran Zlatni bokal

Kada je u pitanju restoran Zlatni bokal matine doček Nove godine sve posetioce očekivala je vrhunska dnevna žurka. 

Čekamo docek 2022

Iako su ove žurke opravdale svoje postojanje i privukle veliki broj ljudi, pak se nadamo da će krajem ove godine postojati mogućnost za "normalan" doček, kada ćemo kasno uveče igrati, pevati i radnom zorom otići kući.

Ipak postoje i one noćne ptice, koje taj provod ne mogu da zamene drugačijim i koje žele noću da uživaju u pogledu na vatromet na tamnom nebu ispred svog omiljenog lokala.

Za sve informacije o dočeku 2022, kada za to dođe vreme, moći ćete da se informišete na https://www.docek.rs/https://www.novagod.com/docek-nove-godine-beograd/ i https://www.kudaveceras.rs/docek-nove-godine-beograd/

Želimo vam srećnu i bolju Novu 2021. godinu!

A.K.