Bajkoviti doček u Košutnjaku - kafana Bajka

Bajkoviti doček u Košutnjaku - kafana Bajka

Ukoliko u gradskoj sredini tragate sa oazom mira i zelenila, sigurno ste nebrojeno puta bili u Košutnjaku. Ovo beogradsko izletište smešteno je na nadmorskoj visini od 250 metara i na površini od 330 hektara. Prostire se na teritoriji gradskih opština Čukarica i Rakovica.

Nekada je na prostoru Košutnjaka bilo puno košuta, pa se veruje da je tako nastao i sam naziv.

Sve do 1903. godine ovde je postojala gusta šuma, a ona je bila zatvoreno dvorsko lovište. Nakon toga je Košutnjak otvoren i za građane. Park, šuma i gradsko izletište danas je strogi prirodni rezervat.

Košutnjak pruža sadržaje za sve generacije i za sve vrste aktivnosti. Za sportiste i rekreativce namenjen je Pionirski grad, odnosno sportsko-rekreativni centar. Tu su igrališta za fudbal, atletska takmičenja, odbojku, košarku, rukomet, a takođe i pet otvorenih i jedan zatvoreni bazen. Ovde se nalazi i jedina ski staza u prestonici, koja je posebna atrakcija.

U Košutnjaku se nalazi i Filmski grad sa kompleksom ateljea i drugih objekata za proizvodnju filmova.

Naravno, ovo je prelepo mesto i za uživanje u dobroj hrani i piću, ali i provodu. To su prepoznali mnogi ugostitelji, a jedni od njih su i oni koji bode kafanu Bajka, koja se nalazi u ambijentu koji priliči njenom imenu.

Kafana Bajka

Kafana Bajka nalazi se u srcu Košutnjaka - smeštena je na adresi Kneza Višeslava 88. Nalazi se u blizini Avala Filma i Filmskog grada. Najbliža je gostima koji dolaze sa Banovog brda, Vidikovca, Rakovice ali i svih drugih delova Beograda.

U pitanju je moderna kafana, koja je otvorena 2017. godine. Ušuškana je od gradske buke i gužve. Poznata je po kafanskom ambijentu i provodu, opuštenoj atmosferi i kariranim stolnjacima, koji su obavezni u svakoj kafani.

Poseduje profesionalni sistem za ventilaciju i klimatizaciju, ozbiljan zvučni i svetlosni sistem, kao i svu potrebnu infrastrukturu da bi gosti u njoj uživali.

Provod je, dok se nije desila pandemija, organizovan radnim danima - četvrtak, petak i subota.

Pored velikog izbora pića u ponudi su bogata domaća kuhinja. Sva jela se prave od izuzetno kvalitetnih namirnica i isključivo od domaćih proizvoda.

Poznata je po tome što je stvorila mnoge, sada velike, zvezde na muzičkoj sceni, a ovde često nastupaju i pevači iz takmičenja Zvezde Granda. Proveren je izbor onda kada želite nezboravnu žurku.

Ovde se organizuju sve proslave - svadbe, venčanja, korporativne proslave, proslave rođendana, kršenja, rođenja deteta, proslave punoletstva, kao i momačke ili devojačke večeri, a tako i Nova godina. Kapacitet je 500 ljudi. Poseduje veliki parking.

Kafana Bajka Nova godina

Kada je u pitanju kafana Bajka doček Nove godine će biti organizovan uz nezaboravan provod sa Milošem Živkovićem, Zoranom Šalipur i bendom.

Miloš Živković je srpski pop – folk pevač rođen 1993. godine u Beogradu. Nekoliko puta se takmičio u muzičkom šou Zvezde Granda, gde je čak stigao do finala, ali nije prošao dalje. Njegov brat je Uroš Živkovi .

Zorana Šalipur dolazi iz Priboja i rođena je 1996. godine. Javnosti je postala poznata nakon učešća u takmičenju Zvezde Granda 2017. godine.

Ovakav doček uključiva all inclusive piće i kompletnu večeru, a košta od 35 evra.

Proverite sledeći link ukoliko vas zanima Gde pevaju poznati za Novu godinu 2021 .

A.K.