Da li ste posetili splav Konzulat Waterfront?

Da li ste posetili splav Konzulat Waterfront?

Sigurno ste čuli za Belgrade Waterfront, odnosno Beograd na vodi, jedan od najvećih građevinskih projekata u Srbiji. Reč je o projektu urbane revitalizacije, koji je vredan neverovatne tri milijarde dolara. Njim nastaje novo gradsko jezgro i nova međunarodna destinacija, koja će biti privlačna Beograđanima, ali i turistima.

Ima 7.000 stanova za 14.000 stanovnika  i jedan je od najbolje povezanih delova grada.

Kamen temeljac za ovaj kompleks postavljen je 2015. godine. Prvi su počele da se grade dve stambene 20-spratnice visine po 72 metra sa oko 68.000 kvadratnih metara površine. Zgrade su dobile naziv BW Residences i imaju ukupno 296 stanova.

Kamen temeljac za kulu, osnovni simbol celog poduhvata, ostavljen je 15. aprila 2016. godine. Tada je objavljeno da će kula biti visoka 168 metara, imati 42 sprata od kojih će prvih 20 zauzimati luksuzan hotel, iznad toga će biti 222 luksuzna stana i restoran sa vidikovcem.

Izgradnja tržnog centra bruto površine 251.000 m², nazvanog BW Galerija, počela je aprila 2017. godine a u drugoj polovini godine i izgradnja stambenih zgrada BW Vista i BW Parkview visoke po 82 metra, sa po 23 sprata.

Ovde su svoje mesto našle i pešačke zone, ali i lokali. Jedan od njih je već sada veoma popularan splav, koji je odlično mesto da popijete kafu, ručate, provedete se noću, ali i organizujete proslavi ili poslovni događaj.

Reč je o splavu Konzulat Waterfront, koji je upravo zbog lokacije i dobio naziv.

Splav Konzulat

Splav Konzulat  odnosno splav Konzulat Waterfront, nalazi se na adresi Ušće bb na Novom Beograd. To je letnja varijanta Konzulat bara, koji se nalazi  u Savamali i jedno je od mesta gde možete da uživate tokom celog dana.

Splav je otvoren u maju 2019. godine. Pre toga se ovde nalazio čuveni splav Play. 

Konzulat ima jedinstveni pogled na Kalemegdansku tvrđavu, na ušće reke Save u Dunav i na Stari grad. Prelep je spoj enterijera i eksterijera. Lokal je prozračan lokal, a svuda je dnevno svetlo. Lokal ima i krov koji se otvara.

Na njemu se  nalaze i kreveti za uživanje preko dana, sa pogledom u reku.

Ovde možete da pobegnete daleko od svakodnevnice i beogradske gužve. Splav Konzulat je prava oaza najbolje atmosfere. Zaštitni znak ovog splava je globus.

Uslužiće vas ljubazno osoblje, koje je efikasno i uvek nasmejano.  Hrana je savršena, jer se vodi računa o svežim namirnicama. 

Noćni provod se odvija uz pop živu svirku. Nastupaju odlični izvođači, kao što su Angellina, Nenad Cvijetić, Oliver Stojiljković, Dado Glišić, Nevena Pejatović, Lukijan Ivanović i mnogi drugi.

Nova godina na splavu Konzulat

Kada je u pitanju splav Konzulat Nova godina se nalazi na spisku dešavanja. Ovde je nastupao Lukijan Ivanović. Reč je o mladom, talentovanom kantautorom iz Banjaluke, koji je postao poznat široj regiji nakon učešća u prvoj sezoni muzičkog takmičenja X Factor Adria.  Na svojim nastupima je uvek dobrog raspoloženja i uvek se trudi da napravi fantastičnu atmosferu kako bi se gosti nezaboravno proveli.

Tako je bilo i za doček Nove godine

Cena karte za ovaj doček bila je 45€. Sto za četiri osobe koštao je 50€, sto za šest osoba 75€, a separe od 150€ do 300€.

U ponudi su bili neograničena konzumacija pića i hrane. 

Očekujemo jednako dobar provod i za doček 2021. godine!

A.K.