Doček Nove godine na splav restoranu Vizantija

Doček Nove godine na splav restoranu Vizantija

Vizantija, poznata i kao Vizantijsko carstvo ili Istočno rimsko carstvo, bila je nastavak Rimskog carstva u istočnim provincijama tokom kasne antike i srednjeg veka. Njena prestonica bio Konstantinopolj, današnji Istanbul, a ranije se zvao i Vizantion.

O Vizantincima se govori i kao o Romejima, dakle zemlji koja je naslednik Rimskog carstva.

Najveći car Vizntije bio je Justinijan I, koji je sagradio Svetu Sofiju.

Tokom većeg dela svog postojanja bila je najmoćnija privredna, kulturna i vojna sila u Evropi. Bilja je orijentisana ka grčkoj kulturi, a karakteriše je i pravoslavno hrišćanstvo.

Tokom hiljadugogodišnje istorije doživela je brojne uspone i padove. Njena istorija završena je sredinom 15. veka osmanskim osvajanjima, pre svega prestonog Carigrada 1453. godine.

Hrišćanska religija, rimska politička ideja i grčka civilizacija smatraju se stubovima vizantijske civilizacije. Ovo carstvo je dalo veliki doprinos modernom svetu u poljima diplomatije, arhitekture, književnosti, umetnosti i poseban doprinos u očuvanju klasične književnosti.

Danas se pojam Vizantije, osim u istorijskim ili umetničkim dijalozima, sreće i u enterijeru ili arhitekturi. To je čest motiv ugostiteljskih objekata, koji privlači tradicionalste i one koji su zaljubljeni u istoriju, a poseban ovaj njen period. Jedan od takvih je i splav restoran Vizantija u Beogradu.

Splav restoran Vizantija

Splav restoran Vizantija je ekskluzivan prostor za venčanja i svečane prijeme, pa tako i za docek Nove godine u Beogradu . Jedinstven je po svom dizajnu sa romantičnom atmosferom, a tome doprinosi i lokacija - na ušću reka Save u Dunav sa najlepšim pogledom na Kalemegdansku tvrđavu.

Na prilazu splavu postavljene su arhaične svetiljke koje vode do starinskih drvenih vrata ovog dvorca na vodi. Iza njih se nalaze stilizovane i moderne sale, vrhunski opremljene za sve vrste svečanosti. Visoki prozori, uklopljeni u prirodno okruženje splava, svečanosti pretvaraju bajkovite balove na vodi.

Kapaciteta je 350 osoba.

Splav je posebno poznat po organizovanju venčanja, kada želite da zadivite svoje goste izuzetnom kuhinjom, pažljivim i ljubaznim osobljem.

Kada je reč o korporativnim proslavama, one se odnose na jubilej uspešnog poslovanja, dolazak važnih poslovnih partnera ili ukoliko samo želite da ugostite saradnike koji cene vaš trud.

Kada je reč o hrani, postoje tri različita set menija, dve varijante švedskog stola, a moguće je i prilagoditi namirnice dijetalnim navikama ili verskim uverenjima.

One koji ovde organizuju proslavu očekuju i osnovna dekoracija, svetlosni efekti, ozvučenje prostora, hostesa za doček gostiju, lčni asistent, kada je reč o venčanjima.

Splav restoran Vizantija Nova godina

Kada je u pitanju splav restoran Vizantija Nova godina je dočekana uz La Luna bend i Udribrigu.com bend.

Bend postoji od 1995.godine, prvo kao trio (violina, harmonika/balalajka i gitara) a kasnije je proširen – bas i bubnjevi su dopunili zvuk i uneli jos više živosti. Svi članovi pevaju (ženski i muški glavni vokali, sa tri prateća).

Repertoar se sastoji od domaće i strane evergrin muzike, pop, latino, rock, džez, standardi, a ono po čemu je grupa poznata je veselo izvođenje pesama sa puno energije i improvizacija, a sve u cilju stvaranja dobre atmosfere, kao i specifičan način izvođenja grčke,ruske i ruske ciganske muzike.

Cena se kretala od 45 evra u pretprodaji do 70 evra, a podrazumevala je bogato piće, kao i švedski sto.

A.K.