Doček Nove godine u Amsterdamu kraj Dunava

Doček Nove godine u Amsterdamu kraj Dunava

Splav Amsterdam predstavlja restoran i bar na adresi Kej oslobođenja bb. Nalazi se na reci Dunav, odmah ispred hotela Jugoslavija.

Doručak, ručak i večera poslužuju se u dve trpezarije ili, tokom vrelih dana, na terasi na reci. Kulinarska ponuda je veoma raznovrsna i visokokvalitetna. Isto važi i za asortiman pića u kojima možete uživati. Cene su pristupačne, a osoblje profesionalno i ljubazno.

Živahni kafe bar na Dunavu na otvorenom pruža ležernije okruženje za uživanje u koktelima, pivu, malim zalogajima ili čak u punom obroku.

Sredom, petkom i subotom, dok korona to nije sprečila, na splavu Amsterdamu su organizovane žive svirke na kojima su nastupali najpopularniji izvođači i bendovi. Prelep enterijer splava, kao i organizacija barskih stolova, visokog sedenja i separea, omogućavaju posetiocima da uvek budu u samom centru dešavanja.

Za posebne proslave, bilo da je reč o intimnijim okupljanjima ili korporativnim proslavama, Amsterdam nudi široku ponudu opcija za ručavanje za grupe od dve do 500 osoba. Ovde možete da se zabavite u prijatnom ambijentu restorana sa porodicom i prijateljima tokom porodičnog ručka, poslovnog sastanka, rođendanske zabave ili venčanja, kao i kada je Nova godina.

Splav Amsterdam Nova godina

Kada je u pitanju splav restoran Amsterdam doček Nove godine je prošlog decembra organizovan uz Medino bend.

Medino bend je oformljen 1. septembra 2006. godine u Beogradu. Pozitivna energija, osmeh i profesionalnost su odlike muzičara koji čine ovaj bend. Sviraju raznovrsni repertoar, koji se sastoji od stariih i novih hitova, zabavne, pop-rok, strane, narodne i izvorne muzike. Smanjena postava benda namejena je kafićima, klubovima i proslavama manjeg obima. Nju čine: pevač, pevačica, klavijaturista i gitarista.

Cena karte za ovakav doček kretala se od 35 evra do 60 evra po osobi, u zavisnosti od pozicije stola u sali, kao i da li se radilo o visokom sedenje ili o stolovima.

U cenu karte bila je uračunata tokom cele noći neograničena konzumacija stranih i domaćih pića, kao i bogata večera.

Hotel Amsterdam

Osim splava, u Beogradu i jedan hotel nosi ime Amsterdam. U pitanju je onaj u ulici Jug Bogdanova 10. Radi se o potpuno novom i modernom hotelu sa četiri zvezdice. Udaljen je na samo nekoliko minuta hoda od pešačke zone, od ulice Knez Mihailove, kao i od Skadarlije i Beogradske tvđave.

Ovde se nalazi restoran Mokum, na vrhu hotela, a nazivi su, kao što se mogli da pročitate, vrlo logični. Ovaj restoran, sa pogledom koji ostavlja bez daha, jedan je od najlepših u prestonici.

Kada je u pitanju hotel Amsterdam Nova godina je dočekana uz Borisa Režaka.

Amsterdam

Svima je poznato da je Amsterdam najveći grad Holandije. Osnovan je krajem 12. veka kao malo ribarsko mesto na obali reke Amstel. Stanovnici svoj grad često nazivaju i Mokum, što je izraz na hebrejskom. Ovo je nadimak koji znači "utočište", a ustalilo se među meštanima početkom 20. veka.

Zbog brojnih kanala, ovah grad ponekad nazivaju i Venecijom severa. Svoje ime duguje jednoj brani na reci Amstel iz 13. veka.

Amsterdam svake godine beleži izuzetnu turističku posećenost. Bogat je muzejima, ali je ovde i legalizovana prostitucija, pa postoje četvrti crvenih fenjera (De Valen). Takođe, legalizovano je i korišćenje marihuane. Postoji čak više stotina kofi šopova u kojima se mogu kupiti najrazličitije vrste kanabisa.

U Srbiji Amsterdam, osim po hotelu i splavu, prepoznajemo i po pesmi Riblje Čorbe.

A.K.