Doček Nove godine u Baraci - u čemu je tajna?

Doček Nove godine u Baraci - u čemu je tajna?

Kada pomislite na doček Nove godine u Beogradu sigurno mislite ili na ludu žurku u klubu ili na masovni doček na otvorenom. Možda će vam na pamet pasti luksuzni provod u hotelu ili boemski u kafani. Svakako verujemo da ćete u najvećem broju slučajeva pomisliti na noćni provod.

Međutim, jedno mesto u prestonici istaklo se svojojm ponudom. Ovakav provod bio je zaista redak u ponudi, a evo po čemu je poseban.

Klub restoran Baraka matine doček Nove godine

Kada je u pitanju Baraka Nova godina je bila sasvim posebna. Ovde je organizovan matine, odnosno dnevna žurka sa početkom u 14 sati. Ovo je bilo pravo zagrevanje za novogodišnji doček.

Nastupio je bend Muzička mašina. Ovaj bend je osnovan 1997. godine i danas ga čine šest talentovanih muzičara. Mogu se pohvaliti činjenicom da sviraju jednako dobro domaći i strani pop rok, kao i narodnjake. Njihovi nastupi se ne zaboravljaju lako, zato što prave fantastičnu atmosferu izvođenjem širokog repertoara na venčanjima i svadbama, kao i ostalim privatnim proslavama. 

Upriličene su standardne cene pića, a hrana je bila a la carte.

Ovo je zaista bila zanimljiva i drugačija ponuda, kojoj mnogi nisu odoleli. Dnevne žurke su i inače noviji trend, pa se nadamo da ćemo u njima moći da uživamo i ovog decembra.

Baraka

Baraka se nalazi na adresi Karađorđeva 13. Ovde se nekoliko godina nalazila stara Baraka, koja je adaptirana u klub restoran za stariju urbanu ekipu. Međutim, ona je srušena i baš na tom mestu nalazi se parking nove Barake, koja je otvorena u novembru 2018. godine i nosi ime Baraka na kvadrat.

Ona je sada gotovo duplo veća od stare. Restoranska ponuda je vrlo interesantna i zaista je prilagođena i najizbirljivijim posetiocima i gurmanima. 

Poznata je i po čuvenim proslavama, koje se mogu organizovati svim danima osim petka i subote, kao i po devojačkim i momačkim večerima koja se pamte. Ovde petkom i subotom nastupaju renomirani bendovi kao što su: Magla Bend,  Oliver Stoiljković bend, Beso de loco, Sedative bend, ali i pevači poput Lukijana Ivanovića ili Amela Ćurića. 

Ovaj klub restoran ima i posebnu poruku za sve posetioce:

"Ja sam iz Beograda, koji kasno leže i rano ustaje. Grada koji nekad tiho svira na uvce ili pak glasno bruji do jutra. Metropole koja ume da uživa i hoće to da podeli sa drugima. Grada na reci, grada sa dušom.

Ulica u kojoj sam rođena nastala je davno, zamišljena i građena kao elitni deo grada u kome je održana prva pozorišna predstava, ali i tutnjao korak srpskih ustanika. Od tada do danas mnogo toga se promenilo, ali duh grada na rekama ostao je protkan ovim krajem.

Od prvog dana svog postojanja volim dobru muziku, sviranu uživo. Svaka nota postaje pesma, ako je odsvirana na mojoj adresi. Piano ili forte, stvar je ličnog afiniteta.

Znam šta je vrhunsko piće i umem da prepoznam prave ukuse. Moja jela su pažljivo odabrana i delikatno servirana, kako bi svaki trenutak bio uživanje za prave hedoniste. Ili one koji nameravaju da to postanu.

Moje raspoloženje kreirate vi i radnim danima – kada prijatna atmosfera na obali Save postaje idealna opuštajuća terapija i vikendom – kada zvuci bivaju glasniji, a krv brže struji.

Ja sam Baraka. Mesto koje vole oni koji vole Beograd. Pozvani ste".

A.K.