Doček Srpske Nove godine kafana Druga kuća

Doček Srpske Nove godine kafana Druga kuća

Da li ste se umorili od provoda ili ste spremni za nastavak? Ukoliko je tako, fenomenalna prilika je pred nama - doček Srpske Nove godine!

Srpska, Pravoslavna ili Julijanska Nova godina slavi se po Julijanskom kalendaru. Tada je 1. januar po ovom kalendaru, odnosno 14. januar po Gregorijanskom kalendaru. Dakle, Novu godinu dočekujemo 13. januara. 

Osim što je proslavljaju Srbi na Balkanu, slave je i u Rusiji, Belorusiji, Ukrajini, Jermeniji, Moldaviji, Gruziji. Veoma je interesantno i to što ova tradicija postoji i u nekim nemačkim kantonima u Švajcarskoj, kao i u određenim delovima Galske zajednice u Škotskoj.

Zbog istorijskih okolnosti često se navodi da je ova Nova godina počela da se slavi i iz inata. Proslavu je u Beogradu prva organizovala Kasina, a sledećih godina su se pridružile sve beogradske kafane, bioskopi, domovi ratnika-invalida.

Danas provod imamo svakog vikenda, ali dočeci su specijalni događaji, kada se osećamo posebno, kada se okupljamo sa dragim ljudima, kada nazdravljamo za bolju sutrašnjicu. Naravno, ovo je poseban dan za sve pravoslavca, pa oni koji poštuju srpsku tradiciju pre svega se raduju ovoj novoj godini, a pojedini samo nju i proslavljaju.

Beograd će i ovaj put imati lepi pnudu kada je u pitanju doček Srpske Nove 2020 godine

Svi koji su proveli doček Nove godine u kafani Druga kuća, sigurni smo da će to ponoviti za Srpsku ili Pravoslavnu Novu godinu! Razlog je veoma jednostavan, kao što i naziv kaže, ovde ćete se osećati kao kod kuće, a to je već dovoljan preduslov za opušteno veče sa prijateljima i najdražim osobama!

Kafana Druga kuća

Kafana Druga kuća nalazi se u Beogradu, u Nušićevoj ulici broj 27, preko puta zgrade Politike. Ova ulica proteže se od Terazija do Dečanske ulice. Zbog ovoga je odlična lokacija za turiste, jer vole da su uvek u samom centru dešavanja.

Kafana Druga kuća poznata je po odličnim svirkama i uvek veselim gostima, a preovladavaju oni mlađih godina. Provod je ovde zakazan za četvrtak, petak, subotu i nedelju.

Trebalo bi ispoštovati dress code, a on je elegantan ili casual i u ovoj prilici, kao i svakkog dana kada se održava program.

Oni koji su posetioci kafane kažu da u nju možete da se zaljubite na prvi pogled, jer njen ambijent odgovara svima, a posetioci su raspoloženi i prijatni. Druga kuća može d augosti 300 gostiju, ali nećete osetiti gužvu, jer je prostor odličan, tačnije sadrži tri prostorije, u kojima preovladavaju drvo i kamen. Osnovnis su i  karirani stolnjaci kao detalj.

Ovde će za doček Srpske Nove 2020 godine nastupiti Progressive bend.

Progressive bend

Progressive bend je bend iz Jagodine, a nastupa u sledećem sastavu: Marina Valo - vokal, perkusije, Milica Čikarić - vokal (2. na takmičenju Zvezde Granda), Danilo Jokić - vokal, perkusije, Aleksandar Milenković - klavijature i Bojan Tomić - gitara, vokal.

Pružaju kvalitetan muzičko - scenski nastup, a provod je zagarantovano dobar uz bogat repertoar domaće i strane muzike (pop, rock, funk, folk, starogradska, izvorna narodna, novokomponovana narodna muzik).

Osim što nastupaju u restoranima i kafanama, često su i bend za svadbe.

Pripadaju Pavle Paganini Ligi bendova.

Kako da rezervišete doček Srpske Nove godine?

Doček Srpske Nove godine rezervisaćete ako pozovete ili pišete na 065 99 77 898.

Želimo vam lep provod i srećnu i uspešnu Novu godinu!