Garden Sessions u Botaničkoj bašti Jevremovac od 20. jula

Garden Sessions u Botaničkoj bašti Jevremovac od 20. jula

U Botaničkoj bašti Jevremovac uskoro će se održati muzička manifestacija Garden Sessions, a karte su u prodaji preko tickets.rs. Provedite se na otvorenom kao da je Nova godina!

Ove godine nastupi se očekuju od 20. do 30. jula, s početkom od 20:30, a ovo su izvođači:

20. jul - Marčelo
21. jul - Kanda Kodža i Nebojša
22. jul - Tijana Bogićević
23. jul - Bajaga i Instruktori
27. jul - Jelena Tomašević
28. jul - Smak Plus
30. jul - Nouvelle Vague

Reper Marčelo će ovim nastupom obeležiti 20-godišnjicu od objavljivanja svog prvog studijskog albuma.

- Bend u punom sastavu odsviraće jedinstven koncert u omaž danu kada smo se u ovom sastavu prvi put okupili. Bio je to Svetski dan džeza 2015. godine. Jednokratno udruživanje snaga sa željom da se postojeće pesme susretnu s džezom pretvorilo se u drugarstvo i trajni kolektiv, koji će potom iznedriti konceptualni album "Nojeva varka" i stalnu koncertnu postavku - kaže Marčelo.

Drugog dana Kanda, Kodža i Nebojša 

Petak 21. jul rezervisan je za koncert grupe Kanda, Kodža i Nebojša. Oni će predstaviti publici  album sa devet pesama -  "Beton", koji su objavili u oktobru 2022. Odmah su se izdvojili singlovi "Beton" i "Tamo gde je sunčano".

U subotu će pevati Tijana Bogićević, koja je pobednica ovogodišnjeg Beogradskog proleća. Njen drugi studijski album sa nazivom "Blizu" objavila je u junu 2022. godine.

Kultni bend Bajaga i Instruktori nastupiće u sastavu: Momčilo Bajagić Bajaga - gitara, vokal; Živorad Žika Milenković - gitara, vokal, perkusije; Aleksandar Saša Lokner - klavijature, vokal; Marko Nježić - gitara; Vladimir Vlada Čukič - bas i Marko Kuzmanovič - bubnjevi.

Iako prvobitno nisu bili zakazani njihovi koncerti, publici će se predstaviti i Jelena Tomašević, Smak Plus i Nouvelle Vague.

 

 

 

Organizator je Centar beogradskih festivala (CEBEF).

Istorija Botaničke bašte Jevremovac

Na predlog Josifa Pančića, odlukom Ministarstva prosvete i crkvenih poslova Kneževine Srbije, osnovana je 1874. godine Botanička bašta u Beogradu.

Znajući za probleme koje je Pančić imao oko podizanja prve Botaničke bašte u Srbiji, kralj Milan Obrenović je 1889. godine poklonio Velikoj školi svoje imanje (voćnjak 5,2 ha), nasleđeno od dede Gospodara Jevrema Obrenovića, za potrebe podizanja nove Botaničke bašte.

Kraljeva želja bila je da se Bašta nazove po njegovom dedi - Jevremovac. Nedugo po preseljenju Bašte na današnju lokaciju, 1892. godine kupljena je, od fabrike Mozentin iz Drezdena, velika staklena bašta.

A.K.

Foto: Facebook / cebef011