Gde za doček Nove godine na more?

Gde za doček Nove godine na more?

Ako ste mislili da je samo leto rezervisano za more - pogrešili ste! Svet nam nudi fantastične destinacije za docek Nove godine na plaži. Ovo će sigurno obradovati one koji bi voleli da su non stop na obali, kao i ljubitelje egzotičnih putovanja.

Ako vam se dopada ideja da se Nova godina dočeka na ovaj način, evo gde možete da planirate put!

Dubai

Ukoliko želite da na spektakularan način uđete u novo leto, odaberite Dubai. Očekuju vas ekstravagantne žurke, koje ugoste milione posetilaca. Fantastičan vatrometa, nastupi super zvezda i glamur nezaboravan su doživljaj. 

Puket

Ovo je najpopularnija azijska destinacija sa plažama. Reč je o ostrvu sa oko 12 različitih oblasti sa različitim plažama. Patong je najveća plaža na kojoj je i najveća gužva. Ako želite mirniji provod, odaberite plaže Karon ili Kata.

Brazil

Rio de Ženeiro je destinacija koju nikada nećete moći da zaboravite! Ovo je druga po veličini proslavau Brazilu, nakon velikog karnevala. Ovde se, na plaži Kopakabana, okupi više od milion ljudi. Obavezan je i dres kod - bela boja odeće.

Tenerife

Špansko ostrvo Tenerife pripada Kanarskim ostrvima. Za docek ćete užvati, jer je temperatura vazduha oko 20 stepeni tokom decembra i januara. Jedna je od  najpopularnijih destinacija među Evropljanima.

Bahami

Bahami su mesto na kome ćete uživati u dnevnim žurkama, koje su opuštajuće, da bi ustupile mesto divljim noćnim žurkama. Auteničan doček podrazumeva učešće u Junkano uličnoj paradi, kojom se stiže do neformalnih okupljanja na plaži i vatrometa u ponoć. Neizostavna je i ulična parada za reprizu. 

Hurgada

Ako želite provod uz toplo more, prava destinacija za vas je Hurgada u Egiptu. Nova godina se ovde slavi na različite načine, a za turiste se organizuje raskošna proslava u luksuznim rizortima uz obaveznu novogodišnju dekoraciju.

Kipar

Za doček Nove godine možete i na Kipar. Dnevne temperature su između 20 i 23 stepena, a more je kritalne tirkizno-plave boje. Očekuju vas okićene palme, Ded Mraz i praznična atmosfera na plaži. 

A.K.

Foto: Pixabay / Engin Akyurt