Haix cizme - vanvremenski modeli

Haix cizme - vanvremenski modeli

U današnje vreme vojne čizme odnosno vojnu obucu, ne nose samo vojnici na terenu već i „obični“ ljudi. Kontekst vojnih čizama sada se proteže od lova i rekreacije pa do mode. Uz širok spektar stilova, boja i tekstura, uobičajene vojne čizme pružaju svrhu i funkcionalnost za mnoge različite potrebe  a onda i želje.

 

Dostupne su nam razne vrste vojnih čizama i samim tim nude brojne mogućnosti i brojne prednosti. Neke čizme su namenjene za vrele i vlažne uslove dok su druge čizme dizajnirane za ekstremno hladne uslove. U ponudi su razne vrste čizama, od kože pa do antilopa, a na vama je da izaberete koje u potpunosti odgovaraju vašim potrebama.

 

U nastavku izdvajamo dva najpopularnija modela Haix cizama.

 

 

HAIX DESERT ČIZME

 

haix desert cizme

 

Ova čizma u desertnoj boji i dezenu, je čizma renomiranog svetskog proizvođača Haix. Za sve one koji nisu upućeni o ovoj kompaniji, evo par reči kako bi stekli pravi utisak o kvalitetu izrade:

 

Haix kompanija nastala je davne 1948 godine u Mainburgu, Nemačka, i od samog starta su imali misiju da prave udobne i kvalitetne primerke obuće. Prepoznati kao sinonim za kvalitet, udobnost i izdržljivost, ova kompanija je dostigla globalne razmere i tako postala brend koji poznat u čitavom svetu.

 

Konkretno, ovaj model Haix desert cizme, pravljen je za vojnu upotrebu i samim tim, čini je 6 puta izdrživljijim od čizama za civile. Ne propuštaju vodu jer su napravljene od Gore-tex materijala a ipak, materijal je tako napravljen da koža može da diše.

 

 

 

HAIX NEBRASKA PRO II

 

haix crne cizme

 

Nebraska Pro II čizme, već pomenutog kvalitetnog proizvođača, dostupne su u crnoj boji koja se uklapa u mnoge odevne kombinacije, ali nije samo boja ono što ih izdvaja od drugih. Ove čizme su skrojene od „prozračne“ nubuk kože i Gore-tex materijala koji ne propušta vodu ali dozvoljava koži da diše.

 

Opremljene sistemom koji dozvoljava „upumpavanje“ svežeg vazduha tokom pokreta i opremljene sa antibakterijskim uložkom  koji apsorbuje vlagu, definitivno su sa razlogom postale favorit mnogih.

 

 

Ukoliko se odlučite za neki od ovih modela, preporučujemo vam da uz njih, uzmete i bezbojni balzam, poznat kao i imalin, za duži vek trajanja vaših čizama.