Ideje za svečane frizure

Ideje za svečane frizure

Svaka žena zna - uz savršen stajling kada je reč o odeći i obući mora da se slaže i savršena frizura. Ona se, kao i garderoba, prilagođava situaciji. Dakle, ako idete na nešto opušteniji događaj, i frizura će biti takva - vezana u rep ill isfenirana, puštena kosa. Sa druge strane, ako se radi o svečanom dešavanju, koje zahteva posebno elegantnu toaletu, trebalo bi da je prati i frizura u tom stilu.

Svečane frizure za kratku kosu

Ako imate kratku kosu, ne morate da očajavate, jer mislite da nećete zablistati. I za ovaj tip frizure postoje itekako svečana rešenja. Na primer, ako imate kosu dužine do vrata, možete napraviti talase u kosi. To ćete postići korišćenjem difuzera ili uvijanjem. Za nešto nežniji izgled možete da dodate svetlucavu šnalu sa strane. Za one devojke koje vole da odišu posebnim šarmom, mogu kosu da isfeniraju sa strane. Takođe, ako vam je kosa nešto duža napred, možete napraviti talase samo na tom delu kose. Možete uviti i samo šiške. Za one koji imaju veoma kratku kosu, mogu da koriste sitne viklere, i tako da uviju gornji deo kose i šiške. Ako nemate volje da nešto posebno radite sa kosom, a idete na svečanu večeru u restoran, kao što je restoran Magaza, možete da stavite veći aksesoar, kao što je cvet ili šeširić, koji sigurno neće ostati nezapažen, a daće vam pravu dozu elegancije. Naravno, uvek su dobro rešenje i veoma velike minđuše. Svečani izgled ćete postići i ako kosu začešljate ili isfenirate unazad. Sa druge strane, ako imate bob frizuru, poradite na njenom volumenu, kako bi firzura izgledala rakošno. One devojke sa kovrdžavom kosom mogu da isprave šiške, kako bi svoj izgled učinile svečanijim, a ujedno atraktivnim. 

Svečane frizure za dugu kosu

Srednja, a posebno duga kosa, veoma su zahvalne za pravljenje frizura. Ima mnogo materijala, a uz prave ideje, lako je doći do rešenja. Nešto najjednostavnije je da pustite kosu, koju ćete lagano uviti i potom dodati nešto od aksesoara. Takođe, možete je skupiti na temenu, kako biste dobili lepši profil frizure. Visoko podignuta kosa je večna elegantna frizura, koja prkosi vekovima. Ukoliko je nova godina restoran je često izbor mnogih, a ova frizura se savšeno slaže iz povod. Ujedno je čest izbor i mnogih mladih. Uz punđu je lepo kombinovatii velike minđuše. Ona može da bude nešto bujnija, a može da bude i ona na koju svi imamo asocijaciju kada pomenemo ovu frizuru. Nasuprot visoke punđe, ona niska pristaje osobama kojima kosa na vratu ne smeta. One su elegantne i nežne, možda čak i manje stroge od visokih punđa. Njena specifičnost je što možete i da dodate umetke, ukoliko nemate dovoljno kose. Punđa takođe može da stoji i sa strane. Ako volite kosu sa strane, ovo je takođe lep izbor, posebno ako kosu uvijete i premestite sa jedne strane, a šiške ispravite i blago uvijete na stranu. Velike pletenice sa strane ili oko glave takođe ostavljaju bez daha. To je primer jednostavne frizure, koja zaista pleni. Posebno se lepo ističe na plavoj kosi. Možete da napravite i riblju kost celom dužinom kose, te da je premestite sa strane. Odlična ideja je i da zavežete rep, koji ćete potom uviti u lokne.

Foto: Pixabay / Counselling