Kako da se obučete za doček 2025 - Muški modni trendovi

Kako da se obučete za doček 2025 - Muški modni trendovi

Uvek kada dolazi Nova godina razmišljamo o tome šta bismo mogli da ponesemo i da zasijamo. Žene biraju najlepše toalete, a muškarci stil koji im najbolje pristaje i u kome će moći da se prikažu u pravom svetlu.

Naše jače polovine izgleda neće morati mnogo da 'mućkaju glavom' za doček 2025, jer se na pistama već pojavio trend za jesen-zimu 2024/2025 godine.

Dva najveća modna centra - Milano i Pariz dali su uvid u muške kolekcije, koje odlikuju kreativne slobode i transformacije dobro poznatih trendova.

Krojevi odela, sakoa, prsluka i pantalona ukrali su slavu ostalim komadima, piše eleven11eleven.rs.  Povratak klasici sa pojedinim naglašenim elementima, u vidu ramena, struka ili destrukturirane kragne, udahnuo je nov život osnovnim muškim komadima. Potencira se slojevitost ispod sakoa, transparentne boje i materijali, pa čak i 'disko' momenat. 

Kao trend postavlja se i izgled zasnovan na eklektici koja ima retro patinu svojstvenu odeći koju vam je deda ostavio u amanet.  Sastavljen je od 'mix and match' komada - končanih džempera i kardigana, plisiranih pantalona visokog struka, klasičnih sakoa ravnog kroja, vintage kaputa, košulja sa kravatama, polo kragni, mokasina i baroknih detalja.

Džepovi su postali mejnstrim detalj - rezervisani su čak i za elegantnija izdanja, poput poslovnog sastanka, a klasika u ovom slučaju dobija uvećanu verziju. Većih dimenzija nego ikad pre, upadljivo istaknuti šavovima, džepovi se nalaze svuda!

Trend koji se posebno promoviše odnosi se na materijale od veštačkog krzna i to u najrazličitijim bojama – od neutralnih tonova, do vrlo smelih boja poput transparentnih nijansi plave, crvene i žute.

Kaubojski stil će takođe biti u trendu, a komadi u ovom duhu tretiraju se kao oni za sva vremena.Sa druge strane, tu je marinero stil - mornarske kragne i trikotaža sa nautičkim motivima.

Verovali ili ne, nosiće se i štras i šljokice!

Kada je reč o bojama, promoviše se paleta zemljanih tonova, varijacija crne, teget i sive, sa uplivom osnovnih boja na trikotaži.

A.K.

Foto: Pixabay / Pexels