Kako odabrati pravi prostror za događaje?

Kako odabrati pravi prostror za događaje?

Jedna od vrlo važnih stavki u organizovanju nekog događaja svakako je pronalaženje pravog prostora. Bez obzira da li se radi o maloj poslovnoj proslavi ili veselju sa nekoliko stotina zvanica, pažnja se jednako mora posvetiti. Ukoliko ovaj zadatak obavite onako kako dolikuje, dobićete zadovoljne goste, a i vama će biti prijatnije. 

Sala za svadbe

Naravno, prva asocijacija na potragu za prostorom svakako je svadba. Sala za svadbe najčešće se bira na osnovu preporuke, ali šta ćete zaista odabrati zavisi pre svega od broja zvanica. I to ne samo zbog njihovog komfora, udobnosi i dovoljno mesta za igru, nego i zbog izbora hrane i pića. Ukoliko imate mnogo zvanice, verovatno ćete želeti da neko drugi vodi brigu o predjelu, glavnom jelu, aperitivima, ponudi vina, koktela i slično, kao i drugim specifičnim potrebama svakog gosta. Zbog toga morate da pronađete mesto koje će preuzeti brigu sa vaših pleća, a kome se može verovati. Kada birate salu morate da vodite računa i da li je dovoljno topla, ukoliko je zimski period, kao i da li poseduje klimu, ako se svadba održava tokom letnjih dana. Važno je da se informišete i postoje li dekorateri prostora, stolica i stolova ili ih morate angažovati posebno. Naravno, zvanice koje stižu automobilom moraju da imaju parking, na kome će njihov automobil bizi bezbedan. Proverite da li se sala nalazi u okviru prenoćišta, gde možete obezbediti smeštaj za sebe, kao i za goste koji stižu iz daleka.

Sala za rođendane 

Proslava rođendana danas zauzima posebno mesto u kalendaru mnogih. Već sa prvim rođendanom slavi se "na veliko", a tek je posebna tema osamnaesti rođendan, odnosno punoletstvo. Kada je u pitanju nova godina beograd je poznat po ludim žurkama, a one se ponavljaju i na rođendanskim proslavama. Atmosfera je upravo takva - praznična! Tome uveliko doprinosi i prostor, koji mora da bude prigodan. Prvenstveno je važno da je prostran i da postoji mogućnost za instaliranje mašina koje ispuštaju balončiće i suvi led. Obično su tu i disko kugle, kao i neprikosnoveni lajt šou (light show). Ukoliko se radi o dečijem rođendanu, važno je da može da se postavi mali sto i iste takve stolice. Potrebno je obezbediti kutak u kome će mališani moći kreativno da provode vreme - bilo da se igraju, pevaju karaoke ili boje. 

Sala za poslovne konferencije

Kada se radi o poslu, potraga za prostorom je takođe zahtevna, jer je važno isputniti mnoge zahteve. Prvenstveno, sala za sastanke ili konferencije bi trebalo da ima sve neophodno da bi se jedan ovakav događaj održao. Tu se prvenstveno misli na tehničke detalje - internet, laptopove, table za pisanje, projektor, platno za projektor, mikrofon, zvučnike. Na ovim dešavanjima predstavljaju se nalaize ili planovi, koji moraju svakako da budu vidljivi svima koji su se okupili. Ovaj prostor bi trebalo da bude dobro osvetljen, sa mnogo vazduha i sa obaveznim posluženjem, u vidu vode ili sokova. Takođe, potrebno je da poseduje odvojen prostor gde će se pripremiti koktel u toku pauze ili nakon dešavanja. Vodite računa da stolice ili fotelje budu udobne, a stolovi funkcionalni. Okupljenima bi trebalo da bude prijatno u ovom radnom okruženju.

Sala za poslovne proslave

Naravno, posao ne čini samo rad, nego i dobri odnosi sa kolegama, kao i razvoj timskog duha. U tu svrhu organizuju se zajednička druženja, a ponekada ona uključuju ne samo zaposlene, nego i klijente i saradnike. Ovaj prostor bi trebalo da bude reprezentativan, odnosno mora da odiše kvalitetom - kako izgledom, tako i ponudom. Obavezno je da prostor poseduje stolove sa stolicama. Ukoliko je u pitanju samo koktel, dovoljni su i barski stolovi i stolice, a ukoliko se radi o poslovnom ručku ili večeri, neophodno je obezbediti udoban smeštaj, sa dovoljno prsotora. Naravno, vodite računa i ovde o parkingu, kao i tome da imate mikrofon, ukoliko ste na proslavu pozvali nekoliko desetina zvanica. Očekuje se da ćete se obratiti okupljenima, pa je neophodno da obezbedite da vas svi čuju. Raspitajte se i o kvalitetu usluge, jer je takođe važno da oni koji budu zaduženi tog dana da brinu ogostima budu na visini zadatka. Nikada ne bi trebalo da izgubite iz vida da se na ovaj način ne predstavljaju samo pojedinci, nego i cela kompanija, čiji ugled i reputacija zavise i od toga kako se predtsvai u javnosti. restoran koji je svakako za preporuku u ovom duhu je onaj sa pogledom na reku uz bogatu ponudu pića i gastronomskim specijalitetima, kao što je restoran Magaza u Beton hali.

Foto: Pixabay / neshom