Klub Up n Down - mesto za opuštanje u Beogradu

Klub Up n Down - mesto za opuštanje u Beogradu

Beograd ima mnogo mesta koja postoje veoma dugo, ali su sticajem okolnosti menjala svoje namene, vlasnike, pa tako i imena. U tu grupu mogu da se podvedu i mesta za provod, kojih u prestonici ima na pretek.

Jedno mesto u gradu popularno je upravo kao odlična destinacija za provod. Ovde su se nalazili klub Vanilla, klub Square i na samom kraju klub Kabinet.

Za one koji i dalje nisu sigurni koja lokacija je u pitanju, radi se o Studentskom trgu broj 15, u samom centru prestonice.

Ovde se sada nalazi mesto sa novim imenom, koje itekako obećava. U pitanju je klub Up n Down . Njegovi vlasnici već mogu da se pohvale popularnom kafanom Tarapana ili klub restoranom Santo Domingo. Ukoliko ste bili na ovim mestima, jasno vam je i da Up n Down ima ogromne šanse da postane jedno od omiljenih mesta, ne samo Beograđana, nego i gostiju glavnog grada Srbije.

 

Up and Down Beograd

Klub Up n Down, koji bi u prevodu sa engleskog imao naziv “gore i dole” smešten je u poslovnoj zgradi koja u kojoj se nalazi centrala političke partije SPS, odnosno Socijalističke paprtije Srbije. Tako ćete lokaciju najbolje prepoznati, još sa udaljenosti.

Lokal će raditi i preko dana, pa će biti pravo mesto za opuštanje u Beogradu. U ponudi će biti hrana, kao i sada veoma popularne nargile, koje su odličan način da provedete posle podne.

Kada je reč noćnom životu, on će sigurno održati standard beogradskog noćnog života. Na repertoaru će biti hitovi, a očekuju se nastupi mnogih poznatih pevača, pevačica i bendova. Među njima sui ultra popularni Angellina, Breskvica, Voyage i mnogi drugi.

Rezervacije se podrazumevaju, a zakazivanje će biti moguće na broj telefona: 062-262-212

Up n Down Studentski trg

Studentski trg je jedna od lepših lokacija u gradu, pa klub Up n Down svakako ima i ovu prednost. Reč je o najstarijem gradskom trgu, koji se nalazi u opštini Stari grad. Zauzima prostor od ulice Vase Čarapića, do Uzun-Mirkove ulice, a oko Univerzitetskog parka.

Ovo mesto beleži bogatu istoriju. Naime, Za vreme turkske vladavine, na ovom mestu bilo je tursko groblje. Ono je ovde postojalo sve do šezdesetih godina 19. veka. Godine 1824. otvoreno je Pazarište, koje će se kasnije nazvati Velika pijaca.

Konture Studentskog trga dobile su pravilniji oblik posle 1869. godine. Tada je na jednoj polovini ostala Velika pijaca, dok je druga polovina pretvorena u park. Valika pijaca je uklonjena 1927. godine, a ceo prostor tada postaje park.

Ovo mesto poznato je i po spomenicima. Tako je 1897. podignut spomenik Josifu Pančiću, dok je 1930. godine prenet spomenik Dositeju Obradoviću. Nekada je parku postojala i česma, koja je bila podignuta u čast kralja Aleksandra Obrenovića.

Do početka Prvog svetskog rata ovde su postojala dva poznata hotela. Jedan sa nazivom Makedonija i drugi Imperijal. Bila je tu i kafana Ujedinjenje, koja je srušena 1935. godine.

Najlepša zgrada ovde je za mnoge Kapetan-Mišino zdanje, koje je podignuto 1863 godine. Danas je ovde smešten Rektorat Univerziteta u Beogradu, a trg okružuju Filozofski fakultet, Filološki fakultet i Prirodno-matematički fakultet.

A.K.