Koji se splavovi nalaze na Ušću?

Koji se splavovi nalaze na Ušću?

Ušće Save u Dunav jedno je od najlepših mesta u Beogradu. Ovde pogled "puca" sa Kalemegdana, jedne od naših najlepših tvrđava. Romantično mesto, mesto za one koji žele da se opuste, za one koji pokušavaju da odagnaju tugu od sebe. Mnogo toga Ušće pruža, svakodnevno, a noću je stecište onih koji vole provod.

Ovde se nalaze neki od najpopularnijih splavova, kao što su Hua HuaShake n Shake, Konzulat, Freestyler, Hot Mess, Uzbuna, Na vodi kafana, Tag, Kartel, Port i River.

Ovog puta predstavljamo neke od onih koji su u njihovom komšiluku. Ovde se još nalaze Bard, Kopakabana, Taverna Jakovljević, Barakuda, čarda Stara koliba, Leonardo, Vizantija, Sava, Kopernikus, Viktorija, Karibi, 20/44, Šlep, Zappa barka, kao i restoran Nacionanalna klasa.

Čarde, splavovi, kafane, klubovi, restorani - za svakoga ponešto, kao da je Nova godina!

Taverna Jakovljević

Ovo je splav - restoran, u kome možete da uživate uz najukusnije specijalitete domaće kuhinje. Dok se gostite, gledate na Nebojšinu kulu i ratno ostrvo. Ovde ćete osetiti i suh starih kafana, pa je mesto idealno za one koji su u srcu hedonisti. Preporuka posetilaca ovog mesta je riba, ali i roštilj. Ono što je posebno zanimljivo kada je Taverna Jakovljević u pitanju jeste činjenica da vidite kuvara dok dprema specijalitete, pa mu možete sugerisati kako da napravi jelo baš po vašem ukusu. 

20/44

Klub, na prvi pogled, neobičnog naziva 20/44 zapravo u svom imenu krije koordinate Beograda. To ga dodatno čini pravim gradskim mestom. Ono što ga čini posebnim je to što ga je britanski časopis Gardijan (The Guardian) svrstao u najboljih 25 malihklubova u Evropi. Ovde nastupaju domaći i strani di džejevi, pa muzika gruva do ranih jutarnjih sati.  I to bukvalno, jer je radno vreme do 6 ujutro. 

Nacionalna klasa 

Restoran Nacionalna klasa ima svoj moto - kuća hedonizma. I zaista je tako. Ovde se sažimaju prelep pogled, uživanje kraj reke i vrhunska hrana. Pravim boemima uvek je potrebna i muzika za uživanje, pa to ne izostaje. Ovaj restoran osnovan je još 1963. godine, a svoju reputaciju čuva i danas.

Zašto odabrati splavove na Ušću?

Ovo su samo tri izdvojena mesta, a u tekstu iznad ste videli i mnoge druge predloge. Važno je znati da u Beogradu postoji raznolikost, a da svako bira prema svojim afinitetima i onom što zaista voli. Dakle, nekada je mnogo lepše posetiti mesto koje zaista osećamo kao našim, nego odlaziti na ona popularna.

Svakako i splavovi koji važe za perjanice noćnog života ne bi trebalo propustiti, jer se takav provod prepričava. Ovde takođe možete da birate i ambijent i vrstu muzike, ali i društvo u kom želite da budete.

Jedna od osnovnih prednosti svih splavova na Ušću je pogled, pre svega. Naravno, lako su dostupni, posebno ako dolazite automobilom. Takođe, blizu su jedni drugih, pa ovde sebi možete da priuštite kafu, večeru, pa noći provod. Lako možete i da menjate lokacije, te da se vaš izlata pretvori u pravo putovanje!

Trebalo bi da imate na umu da je za svako mesto većinom potrebna reervacija, zbog velike gužve. Zbog toga minimum dva dana unapred, a za hit mesta i više dana, pozovite ili pišite na 062/262-212 (SMS, Viber, WhatsApp) kako biste osigurali sto ili separe. 

Foto: Wikipedia / Momir Tomić