Najbolje frizure za izlazak

Najbolje frizure za izlazak

Obično se smatra da možemo da se obučemo kako god želimo, ali ukoliko nam frizura nije uredna ili lepa, sve pada u vodu. Jednostavno, kosa nam daje mogućnost da izgledamo lepo, profesionalno, otkačeno, uštogljeno, veselo, strogo... Mnogo toga frizurom možemo da iskažemo! Ona je i savršen modni detalj kada uveče izlazimo u grad. 

Evo nekoliko predloga kakve frizure da ponesete u izlasku!

Duga kosa

Imate dugu, ravnu i lepu kosu? Jednostavno je pustite, a od pramenova koji su spreda kreirajte traku za kosu, tako što ćete ih povući unazad,uvrteti oko glave i pričvrstiti šnalicama. Uz ovu frizuru možete da obučete nešto izražajnije.

Za dugu kosu je idealno da pramenove uvijete u nežne lokne. Takođe iskoristite pramenove napred, koje ćete povući nazad i zavezati trakom. Ovo je romantična fizura, za isti takav stil, dakle uz neku jednostavnu, dugu haljinu, na primer.

Duga kosa je idealna i da napravite punđu. Načina je zaista mnogo, a ako kosu ostavite s predne strane blago opušteno, dobićete fenomenalan efekat. Ovo je prilično svečana frizura, pa je ponesite kada su takve prilike. Na primer kada je Nova godina restoran zahteva svečaniji dress code, pa je ovo idealna frizura za takvu priliku.

Punđe i pletenice

Ukoliko baš žurite, a ne znate šta da radite sa kosom, vežite je u nisu punđu. Razdeljak uredno pomerite sa strane, stavite velike minđuše i obucite haljinu bez leđa. Zvezda je spremna!

Punđa koju često viđamo na balerinama jedna je od onih koji nikada ne izlaze iz mode. Klasična, ali vanvremenska, daće vam uvek svečani izgled, a po potrebi i profesionalni. Jedna od njenih prednosti je što se dobro uklapa u razne kombinacije.

Pletenice su ponovo ušle u modu, bilo da su one jednostavne, bilo da je u pitanju riblja kost, a uvek je popularna i mala pletenica kao dodatak na dugu kosu. Možete da napravite pletenice i od cele kose, koja će vam kružiti preko glave, ili napraviti njih nekoliko. Načina i stilova je mnogo, a vi odaberite neki u skladu sa garderobom. Dodajte joj mašnu za romantični izgled. 

Kratka kosa

One devojke koje imaju nešto kraću kosu mogu da uvrnu krajeve kose i da ih šnalicama i efektnim aksesoarom zakače na potiljku. Idealno kada je leto, a vi odabrali baš splav Leto! Možete da ispletete i dve deblje pletenice, koje ćete zakačiti na potiljku. Ukoliko imate šiške, ostavite ih da vam uokvire lice. Možete da napravite i razdeljak sa strane, napravite dve sitne pletenice i potom zavežete nizak repić. Odlično za house žurke!

Ako imate veoma kratku kosu, ukrasite je nekim detaljem, bilo da se radi o šnalama, trakama ili rajfovima. Naravno, uskladite sa garderobom. 

Da biste imali savršenu frizuru, ponekad je dovoljno da samo isfenirate ili uvijete kosu. Sve zavisi od vaših afiniteteta i kakav utisak želite da ostavite. Naravno,  uvek vodite računa da idete u korak sa svojom odevnom garderobom. Da biste dobili savršen efekat, trebalo bi da posetite frizerski salon, ali možete d abudete i "same svoj majstor". Samo je potrebno da imate sve neophodno od opreme - peglu, figaro, šnalice, aksesoare, a tu je i sprej za zaštitu od toplote, lak. Ne zaboravite da kosu nakon frizure negujete odgovarajućim serumom ili maskom, posebno ako ste je grejali.

Foto: Pixabay / PublicDomainPictures