Nova godina na splavu Kopernikus

Nova godina na splavu Kopernikus

Splavovi su mesta gde sve češće i tokom hladnih noći možete dobro da se provedete, kao tokom vrelih letnjih noći. Zbog toga je mnogima veomam primamljiva ponuda dočeka Nove godine na splavu. Jedno od mesta koje ovo nudi je i splav Kopernikus.

Splav Kopernikus

Splav Kopernikus , odnosno event Centar Kopernikus 6 10 kako mu je pun naziv, nalazi se na ušću reke Save i Dunava, na jednoj od najlepših lokacija u Beogradu.

Smešten je u centru grada na lokaciji između Velikog ratnog ostrva, Novog Beograda, i podnožja Beogradske tvrđave, odnosno Kule Nebojša.

Na ovom mestu možete i da uočite granicu između dve reke - Sava je bistrija, odnosno ima svetliju zelenu ili plavu boju, a Dunav je braon boje.

Kopernikus splav je ovde pronašao svoje mesto sa površinom od preko 2.000 metara kvadratnih.

Splav čine dva zatvorena prostora, a svaki je površine 750 kvadratnih metara. Treći deo je terasa od 600 kvadratnih metara do koje se dolazi panoramskim liftom.

Kopernikus odlikuje vrlo lep dizajn, koji je ujedno i moderan, ali ono što je posebno jeste fenomenalan pogled na Kalemegdansku tvrđavu.

Splav poseduje najmoderniju opremu, rasvetu i ozvučenje, a upravo time doprinosi da svaki događaj u ovom prostoru bude najbolji.

Svaki segment prostora je dizajniran tako da funkcioniše zasebno. Zbog toga je ovde moguće organizovati tri različita događaja u isto vreme, pa tako i docek Nove godine u Beogradu , što je jedinstveno za ovaj prostor.

Na ovom splavu mogu da se organizuju i sve druge vrste svečanosti: venčanja, kokteli, prijemi, skupovi, seminari i proslava za ukupno 1.500 osoba.

Doček Nove godine na splavu Kopernikus

Kada je u pitanju Nova godina splav Kopernikus je prošlog 31. decembra organizovao prodov uz fenomenalni duo - Dragana Kojića Kebu i Milicu Todorović. Napravili su odličnu atmosferu.

Cena po osobi kretala se u rasponu od 80 evra do 150 evra. Zavisila su od pozicije stola u sali, a zone su bile podeljene po bojama. U cenu su bili uračunati neograničena konzumacija alkoholnih i bezalkoholnih pića, koja je bila dostpuna tokom cele noći, kao i hrana.

Pretpostavljamo da znate mnogo toga o Milici i Kebi, ali evo nekih informacija da vas podsetimo.

Milica Todorović je Kruševljanka, rođena 13. oktobra 1990. godine. Pop-folk je pevačica. Godine 2005. prijavila se na popularno takmičenje Zvezde Granda. Ovde je pobedila kao najmlađa učesnica. Pored pevanja, bavila se i glumom, a dobila je ulogu u operi Vreme Cigana, Emira Kusturice. Hitovi koji su je proslavili su: Ljubav manje, Konačna odluka, Sve je uzalud i tako dalje, kao i najnoviji Uno beso.

Dragan Kojić Keba rođen je u okolini Loznice, u Klupcima 7. oktobra 1960. godine. Znamo ga po velikim hitovima, kao što su: Ona to zna, Kad puca nek’ puca, Imao sam, Kukavica, Ti hodaš sa njom i tako dalje. Prvi album Ponoćna zvona snimio je 1984. godine.

Nadamo se da ćemo imati prilike da u sličnom spektaklu uživamo i za doček 2021. godine, jer proslava Nove godine na splavu ima posebnu čar. Iznad se nalazi nebo, a ispod je reka. Zbog toga je splav kao stvoren za romantičare. Presnodt je i što možete da se osvežite na vazduhu, ukoliko vam u prostoru postane zagušljivo ili ukoliko jednostavno želite da porazgovarate oči u oči sa nekim ko vam se dopada.

A.K.