Novosadski Oktoberfest 23. i 24. septembra

Novosadski Oktoberfest 23. i 24. septembra

Kada je Nova godina Beograd je pun dobre energije, muzike, različitih ljudi. U Novom Sadu je slično kada je Exit, ali i ne samo kada je ovaj festival.

Tu je i Novosadski Oktoberfest, koji će ove godine okupiti najznačajnije pivare iz Srbije i regiona, kao i veliki broj muzičara. To je manifestacija u slavu piva, pereca, kobasica, dobre muzike i odličnog raspoloženja. Biće održana 23. i 24. septembra ispred tržnog centra Promenada.

Ovogodišnji Oktoberfest obeležiće nastupi izvođača: Bijelo Dugme Tribute, Ortodox Celts, The Frajle, Abba Tribute Band, Brkovi, Dejan Petrović Big Band, Atomsko sklonište Tribute.

Svečano otvaranje pivskog bureta zakazano je prvog dana od 19 sati. Od 22 biće održano takmičenje u držanju krigli, koje se ponavlja i sutradan u 21:45. 

Oktoberfest se u Novom Sadu održava od 2016. godine. Do prošle godine zabeleženo je preko 15.000 posetilaca, popilo se više od 35.000 litara piva, pojelo gotovo 6.000 kobasica i u prva dva festivala i 10.000 pereca.

Cena ulaznica

Karte se mogu kupiti u celokupnoj GIGS TIX prodajnoj mreži.

1. DAN - PETAK - 23.09. - 400 dinara
1. DAN - PETAK - VIP - 23.09. - 900 dinara
2. DAN - SUBOTA - 24.09. - 400 dinara
2. DAN - SUBOTA -VIP - 24.09. - 900 dinara

DVODNEVNA ULAZNICA - 600 dinara
DVODNEVNA ULAZNICA VIP - 1500 dinara

Moguće je rezervisati sto sa 12 mesta, kao i pojedinačna mesta.

Za one koji žele više u ponudi je produženi vikend u Novom Sadu sa smeštajem od četvrtka do nedelje, a opciono su dostupni i izleti.

 

"Pravi" Oktoberfest

Oktoberfest je festival koji traje šest dana i održava se svake godine u Minhenu. Događaj počinje u septembru, a završava se početkom oktobra. To je jedan od najpoznatijih i najvećih festivala u Nemačkoj.

Potiče još od 17. oktobra 1810. godine, kada se kralj Ludvig I oženio princezom Terezom. Tada je gradonačelnik Andreas Dalarmi zamolio kralja da organizuje konjičke trke u tu čast, na poljani ispod brda Sendlinger.

U današnje vreme festivalu prisustvuje više od šest miliona ljudi svake godine i važan je za bavarsku kulturu. Glavni trošak koji posetioci imaju na Oktoberfestu jeste da kupuju pivo i hranu, dok je ulaz besplatan.

A.K.

Foto: Facebook / ns.oktoberfest/