Ovo je 10 najboljih ženskih parfema za 2023. godinu

Ovo je 10 najboljih ženskih parfema za 2023. godinu

Da li i vi imate problem da odaberete prvi parfem za sebe ili ne znate odakle da počnete? Koji je za dnevnu varijantu, koji za noćnu, šta odabrati za proslave, a šta kada je u pitanju posao? Ako je tako, možda vam ovih 10 predloga olakša odluku!

Jimmy Choo I Want Choo je parfem koji se pojavio pre tri godine. Odaberite ga ako želite da mirišete lepo i drugačije od drugih. Note su mu orijentalno-cvetne, na breskvu, mandarinu, ljiljan, jasmin, vanilu. 

Armaf Club de Nuit Women je napravljen je po uzoru na Chanel Coco Mademoiselle. Miris mu je cvetni, voćni, a dominiraju breskva, pomorandža, ruža, pačuli.

Boucheron Quatre je parfem pogodan za sve prilike, pa tako i kada je Nova godina. Dugotrajan je, pa je preporučljiv za toplije vreme. Miriše na grejpfrut, pomorandžu, limun, mandarinu,jabuku, jagodu, beli mošus.

Dolce & Gabbana Light Blue je svež, živahan, ženstven i odlučan. Ovo je pravi parfem za svaki dan! Mirisi koji prevlađuju su limun, jabuka, zumbul, jasmin, kedar.

Shiseido Zen je sinonim za dobar parfem, koji dugo ostaje na koži. U pitanju je grupa cvetni drveni mošusni parfemi, a mirisi su ananasa, ruže, đurđevka, tamjana, bora.

Paco Rabanne Lady Million jedan je od najpopularnijih mirisa u proteklih nekoliko godina. Ženstven je i posebno je pogodan za mlađe žene. Miriše na limun, malinu, gardeniju, med.

Zadig&Voltaire This is Her je gurmansko orijentalni. Privlačan je i veoma ženstven, prijatan za nošenje, umirujući, a opet ekstravagantan. Mirisaće te na jasmin, biber, kesten, šlag, kašmir.

Lancome La Vie Est Belle inspirisan je idejom prirodne i jednostavne lepote, užitkom u malim stvarima, a zaštitno lice je glumica Džulija Roberts. Kada je u pitanju Nova godina Beograd miriše na ovaj parferm, jer je posebno namenjen za hladnije vreme, a veoma je postojan. Note su crne ribizle, kruške, jasmina, pralina.

Carolina Herrera Good Girl je veoma popularan i jedan od najprodavanijih parfema ovog brenda. Provokativan je, drzak i samouveren. Mirisi koji preovlađuju su badem, kafa, jasmin, kakao.

Giorgio Armani My Way sigurno će ostaviti utisak.  Idealan je za dnevnu varijantu, naročito u proleće i jesen. Miriše na bergamot, jasmin, beli mošus, kedar.

A.K.

Foto: Pixabay / kaboompics