Zašto je Kopaonik odlična destinacija i tokom proleća?

Zašto je Kopaonik odlična destinacija i tokom proleća?

Sa gotovo 80 kilometara dužine, 45 kilometara širine i dva kilometra visine, Kopaonik je jedna od najpopularnijih destinacija planinskog turizma u Srbiji.

Kopaonik, ili popularno rečeno Kop, planina je koja je i sinonim za zimovanje i uživanje u skijanju. Privlači ne samo ljude iz Srbije, nego i turiste iz inostranstva. Ovde je zagarantovan i odličan provod, pa je tako i kada je doček.

Kada je u pitanju Nova godina, Kopaonik ima fantastičnu ponudu, jer ovde najčešće nastupaju zvezde. Tako je hotel Angella Kopaonik doček Nove godine obeležio uz Maju Berović. Cene su bile od 50 do 250 evra.

Međutim, Kopaonik je odlična i destinacija i kada je lepo vreme, a s obzirom na to da slede Vaskršnji i prvomajski praznici, možda bi trebalo da se uputite baš ovde!

Svi oni koji vole avanturu i u ovo vreme moći će da podstaku adrenalin, Mogu da se oprobaju tako što će odabrati zip-lajn, bob na šinama, tjubing ili avantura park. Ne treba propustiti ni  Montain cart. U pitanju je uzbudljiv spust trotočkašem niz padine Kopaonika u kojem će uživati i deca i odrasli. Staza kreće od Pančićevog vrha, prelazeči preko Krsta pa sve do Doline sportova i dužine je 1,5 kilometara. Zabavu i adrenalin mogu se pronaći i u aftingu, paraglajdingu, alpinizmu i planinskom biciklizmu. Uživanje u prelepoj prirodi je zagarantovano!

Ako želite mirniji tempo, možete se provozati žičarom Pančić sa panoramskim razgledanjem. Takođe, brojne planinske staze vode kroz zadivljujuće planinsko okruženje ove planine. Uživajte u dugim šetnjama, netaknutoj prirodi i njenoj tišini, ali i u opojnom mirisu letnje šume i pašnjaka, koje nećete osetiti u gradu.

Ukoliko ste vernici, obavezno odvojite vreme za manastirske bisere - Studenicu, Sopoćane, Gradac, Žiču, Staru Pavlicu.

Ako se još uvek dvoumite, evo nekoliko razloga zašto bi trebalo da posetite Kop - čist, svež planinski vazduh, prijatno sunčevo zračenje, visok nivo kiseonika, priroda koja nikada ne prestaje da očarava! Malo li je?

A.K. 

Foto: Pixabay / zwodra