Pesma za Evroviziju - Koje numere su se izdvojile?

Pesma za Evroviziju - Koje numere su se izdvojile?

Festival "Pesma za Evroviziju" održan je 5. marta i tada smo dobili srpskog predstavnika. To je, kako je poznato, Čačanin Luke Black i pesma "Samo mi se spava". 

Izvođač je nedavno izjavio za Telegraf da će nastup na Evroviziji biti drugačiji nego onaj u Beogradu:

- Planiram potpuno preuređivanje. Zadržaću duh nastupa. Dobiće bolju grafiku, biće nova "generacija" tog nastupa. Mi smo na domaće takmičenje otišli vam naših kapaciteta i napravili smo odličan posao, a sada će biti još bolji. Sada kada znam da idem u Liverpul, svaki dan ću da vežbam kao performer i da organizujem nastup i mislim da će biti na nivou.

Međutim, miljenik publike nije ovaj pevač, nego Princ, koji je dobio najviše glasova gledalaca za pesmu "Cvet sa istoka". 

- Meni je ovo prvi nastup pred širim auditorijumom u Srbiji i ovoliki broj glasova je veliki vetar u leđa za sve što predstoji - rekao je Stefan Zdravković.

"Pesma za Evroviziju" imala je tri takmičarske večeri - dva polufinala 1. i 2. marta i finale 4. marta, a sve tri večeri održane su u RTS-ovom studiju na Košutnjaku. U svakoj polufinalnoj večeri predstavilo se po 16 takmičara, nakon čega je po osam najboljih otišlo u finalno veče.

Osim pomenuta dva izvođača, sudeći po trendingu na Jutjubu, izdvojili su se i sledeći pevači i njihove numere:

- Zejna - Rumba;

- Hurricane – Zumi zimi zami;

- Stefan Shy – Od jastuka do jastuka;

- Dzipsii – Greh;

- Filip Baloš – Novi plan drugi san.

Kao što znamo, kada je Nova godina Beograd uvek ima odličan program i na otvorenom, pa će se možda baš neko od ovih imena naći pred brojnom publikom krajem decembra ove godine. 

Podsetimo, Evrovizija se ove godine održava u Velikoj Britaniji, nakon što je prošle godine pobedila Ukrajina u Torinu, ali zbog rata u ovoj zemlji nemoguće je festival organizovati u Kijevu, pa će ovogošinji domaćin biti Liverpul.

A.K.

Foto: Facebook / lukeblackmusic