Restoran Amphora nudi doček na zemunski način

Restoran Amphora nudi doček na zemunski način

Restoran Amphora je ekskluzivan lokal koji odlikuje gurmanska kuhinja, vrhunska usluga i jedinstvena lokacija na reci Dunav. Nalazi se na adresi Bulevar Nikole Tesle bb u Zemunu.

Zemun

Zemun, koji je nekada nosio naziv Taurunum, zasigurno je deo Beograda koji ima poseban šmek i u kome se nalaze mnogobrojni restorani. Među njima i Amfora. Njegov sadašnji naziv potiče od slovenske reči "zemlin", a pretpostavlja se da se ime vezuje za zemunice koje su masovno prisutne u vertikalnoj ivici lesne terase.

Ovo beogradsko naselje smešteno je u jugoistočnom delu Srema, na desnoj obali Dunava a nedaleko od ušća reke Save. U sastavu prestonice je od 1934. godine.

Zemun je veliko šetalište istorijom. Obiluje brojnim kulturno-istorijskim spomenicima, koji razbijaju monotoniju urbanog. Ovde se nalaze splavovi, kafane, hoteli, galerije, radnje zaboravljenih zanata, krivudave ulice pod kaldrmom i gastronomska čuda. Na taj način Zemun neguje staru tradiciju gostoprimstva. Baš zato se ovde uklopio i restoran Amphora.

Čak ćete i najstariju kuća u Beogradu, koja je nekada bila ugostiteljski objekat, naći upravo u ovoj opštini. Danas jedna od najstarijih sačuvanih zemunskih kuća iz osmanlijskog perioda - kafana Beli medved, koja predstavlja jedan od spomenika kulture opštine Zemun, a pod zaštitom je države.

Restoran Amfora

Restoran Amphora (Amfora) mesto je modernog hedonizma, koncepta koji menja navike i stvara neraskidivu vezu, kažu u ovom restoranu.

"Boraviti u njemu je ljubav prema lepoj i ukusnoj hrani, požuda koja se produbljuje svakom kapljicom vina, strast koja traje".

Pažljiv odabir svežih i kvalitetnih namirnica za pripremu najfinijih jela koncept je na kom se zasniva kuhinja ovog restoraba. Očekuju vas i ukusni deserti, ali i bogata ponuda vina.

Balkanska alijansa hotelskih asocijacija (BAHA) dodelila je restoranu Amphora nagradu za najbolji restoran na Balkanu, što potvrđuje njegov kvalitet.

Kapacitet restorana je maksimalno 300 osoba, kada je u pitanju koktel, a kada su u pitanju sedeća mesta, nešto manji - 200 osoba.

Amfora se posebno istakla u organizovanju venčanja, a restoran nudi četiri paketa. Oni se razlikuju u odnosu na izabrani meni, specifične zahteve, vrednosti poklon vaučera i naravno po ceni.

S obzirom na to da su poznati po organizovanju venčanja, dokazali su se i kao dobri organizatori kada je Nova godina . Za uživanje u svakom trenutku provedenom kod njih zaslužni su vrhunski profesionalci.

Doček Nove godine u restoranu Amfora

Kada je u pitanju restoran Amphora doček Nove godine je organizovan u prijatnoj i toploj atmosferi, baš onakvoj kakvu jedan restoran i može da ponudi.

Za zabavu je bio zadužen Belcanto bend. Ovo je prepoznatljiv sastav, sa dugogodišnjim iskustvom, koji je spreman da napravi odličnu atmosferu gde god da nastupi. Zbog toga su jedan od najtraženijih bendova, a razlog tome je i njihov širok repertoar.

Cena ulaznice za doček Nove godine u restoranu Aphora bila je 70 EUR, a podrazumevala je piće i novogodišnju večeru. Gosti su uživali u meniju koji su činili: zakuska, toplo predjelo, glavno jelo (file minjon, ćuretina u dižon sosu i punjeni file sa aromatizovanim krompirom), salate i desert.

Na sledećem linku proverite Gde pevaju poznati za Novu godinu 2021. i odlučiti gde želite da provedete najluđu noć.

A.K.