Splav Pristan - Mesto za one koji vole RnB

Splav Pristan - Mesto za one koji vole RnB

Svi oni koji vole RnB muziku znaju da je reč o ritmu i bluzu i baš to je ono što ih privlači. Ovaj muzičiki žanr zapravo je kombinacija džeza, gospela, sa uticajem bluza. Prvi su ga izvodili afro-američki umetnici.

Tipični instrumenti ove vrste muzike su: gitara, bas gitara, usna harmonika, truba, saksofon, bubnjevi, klavir, klavijature, orgulje.

Koliko je svetski poznata, govore imena koja su je proslavila, kao što su Dženet Džekson, Maraja Keri, Krejg Dejvid, Kris Braun, Ališa Kiz i drugi.

Ljubitelji đuskanja uz ovaj ritam mogu da uživaju i u Beogradu, što kroz tematske večeri, što kroz mesta koja neguju samo ovaj pravac, a jedno od takvih mesta je i splav Pristan.

Splav Pristan

Splav Pristan je mesto za one koji vole opuštenu atmosferu, magičan ambijent i dobru zabavu. Nalazi se na adresi Tadeuša Košćuška 63 na Dorćolu.

Pre pandemije radio je svih sedam dana u nedelji, a isto se očekuje i u nadolazećoj letnjoj sezoni. Ovde će sve posetioce dočekati prelepo ukrašen ambijent, kokteli, ali i najlepši izlazak i zalazak sunca.

Ovde su nastupali: Nataša Vranić, Miloš Radoš, Sonja Ilić, Chris IDH, Andrej Micajkov, WarteMal i drugi.

Dorćol

Dorćol je deo Beograda koji se nalazi u najstarijem gradskom jezgru. Ime Dorćol znači raskrsnicu četiri ulice.

Dorćolska dunavska obala je uređena, sa dugačkom biciklističkom stazom, šetalištem i splavovima, a svoje mesto ovde je našao i Pristan.

U blizini je smešten Sportski centar Milan Gale Muškatirović, koji se nekada zvao 25. maj. Poseduje bazene, saunu, teretanu...

Dorćol je poznati po tome što su ovde živele mnogobrojne značajne ličnosti, a među njima i: Karađorđe, Jevrem Obrenović, Dositej Obradović, Milan Rakić, Nikola Pašić, Đura Jakšić, Meša Selimović, Nebojša Glogovac, Džej i mnogi drugi.

Kako rezervisati mesto na Pristanu?

Kada letnja sezona počne, svoje mesto na splavu Pristan moći ćete da rezevišete preko sajta www.kudaveceras.rs , ali i na broj telefona 062 262 212.

A.K.