Šta za vas znači after party?

Šta za vas znači after party?

Svi znamo da Nova godina odavno nije samo jedan dan dobre zabave. Docek Nove godine prate zagrevanje, sama noć dočeka, reprize, ali sve to prate i after žurke, odnosno after party ili kraće after.

Dok zagrevanje traje dan, dva pred dočeka, a repriza jednu noć, after je tako koji se može organizovati svaku noć nakon provoda. On zapravo podrazumeva produženu žurku, koja se nastavlja u ranim jutarnjim satima.

Kada je reč o Novoj godini, ovakav provod je za doček 2018. godine ponudio Ben Akiba Comedy Club & Bar. To je savremeni kabare, predstavljen u jedinstvenom ambijentu. Ovde se slušaju rok, pop, disko, RnB i hip hop. Nalazi se  u ulici Braće Krsmanović 6.

Na istom mestu je i Ben Akiba White Lounge & Art Gallery, koji je iste godine ponudio after, pod nazivom Happy People Afterparty, koji je 1. januara trajao od 5 ujutro do 14 sati. Ben Akiba White Lounge & Art Gallery je jedinstveno mesto na kome možete uživati u umetnosti, muzici i najboljim koktelima. 

Kada je u pitanju docek Nove godine u Beogradu after nije zaživeo, ali je sigurno da postoji tokom cele godine, jer ga organizuju oni koji u provod i odlaze. Pa je tako i 1. januara.

Nova godina after je pojam koji za nekoga može da označava dobro zezanje uz klopu u ranim satima, dok za nekoga bukvalno znači žurku u nekom od otvorenih lokala. Naravno, after se često organizuje i u privatnim stanovima ili kućama.

Šta je zapravo after party?

After se sa engleskog prevodi kao "posle", što bi značilo da je to vreme nakon nečega, odnosno u ovom slučaju vreme nakon zvanične žurke. To su posebni sati namenjeni produženom provodu, ali koji često izgleda potpuno drugačije u odnosu na ono što ste do tada radili.

Na popularnom sajtu Vukajlila možete naći zanimljive definicije aftera:

- "Poslednja šansa da se urokaš, čisto da ti ne propadne izlazak";

- "Buđenje u kasno popodne, borba sa mamurlukom, glavobolja, proklinjanje promoterki koktela od 15 dinara i bezuspešni pokušaji da se prisetiš šta se zbilo prošle noći";

- "Pretežno se dešava vikendom u ranim jutarnjim satima oko pekare, roštiljnice ili burekdžinice gdje se skupi gomila pijanih kojima nije ni nakraj pameti ići kući praznog stomaka. Sve to naravno praćeno sa muzikom iz auta uz časicu jugurta nekad zna biti bolje nego u klubu";

- "Party koji počinje kad vam roditelji odu sa osamnaestog rođendana".

Kao što možete da primetite, svako prema svom iskustvu tumači ovaj pojam.

Ovaj pojam je prikazan i u filmovima, kao što su "The After Party" iz 2018. godine, ili "Afterparty" iz 2013. godine. 

Naravno, tu je i muzika. Don Toliver, "After party", ali i Anđela, Nađa, Zaga i Filip sa pesmom "Afterparty". 

Danas postoji čak i proizvod namenjen damama, sa nazivom "After party". Reč je o kremi za negu kose, neutralizaciju neprijatnih mirisa i sjaj kose. Upravo za period nakon provoda, kada su devojke pokupile mirise parfema, dima, duvana... Svi znamo taj osećaj, bilo da smo muškarci ili žene.

Proizvode se čak i "After party"napici, koji se reklamiraju pod motom "Bićete zahvalni ujutro". Naravno, sve zavisi od toga koliko ste popili noć pre.

U svakom slučaju, after se tretira kao kategorija za one najizdržljivije i kao odličan deo dobrog provoda. 

Foto: Unplash / Jakob Owens, Michael Discenza

A.K.