Zašto odabrati Beograd za doček Nove godine?

Zašto odabrati Beograd za doček Nove godine?

Traju li pripreme za ijednu kolektivnu zabavu toliko koliko za proslavu dolaska novog leta? Kada je u pitanju docek Nove godine Beograd je u Srbiji sigurno šampion u ovom smislu, jer pripreme osim što traju dugo, moraju da budu i temeljne.

Razlog je jednostavan - ovde se neće provoditi samo građani prestonice i gosti iz Srbije, nego će biti i mnogo onih iz okolnih zemalja, kao i iz inostranstva.

 

Broj turista za docek Nove godine

Kada je u pitaju Nova godina Beograd je prošlog 31. decembra zabeležio rekord - prema procenama Turističke organizacije Beograda, za vreme novogodišnjih praznika glavni grad Srbije posetilo više od 100.000 gostiju.

Procena se zasniva na podacima da Beograd ima 27.906 ležajeva u hotelima, privatnom smeštaju i slično, koji su bili potpuno popunjeni, ali i da je kod rodbine i prijatelja boravilo oko 50.000 gostiju. Veruje se i da je veliki broj posetilaca, zbog dobrih saobraćajnih veza iz Čačka, Sremske Mitrovice, Novog Sada i drugih mesta, bio u prilici da brzo dođe do Beograda, bude na dočeku ili kratko boravi u glavnom gradu i vrati se kući.

 

Docek Nove godine u Beogradu

Beograd je pravo mesto za docek, jer nudi sve! Zaista je tako. Ovde se možete provesti na otvorenom, jer se uvek organizuju nastupi zvezda ispred Skupštine.

Ukoliko ne volite hladnoću ili koncertnu atmosferu, možete odabrati neki od lokala. Tu su kafane, klubovi, splavovi. Ovde nastupaju popularni izvođači, ali i one manje popularni, koji takođe garantuju dobru zabavu. Naravno, na kafanskim lokacijama često su neizostavni i tamburaši ili trubači.

Upravo to je opcija koju će ponuditi i restorani, ali u kojima je uključena bogata večera. U sličnom stilu će se predstaviti i hotelu, za koje se obično vezuju i nastupi najvećih zvezda sa ovih prostora.

Osim ovakvih lokala, provod se organizuje i u salamaza događaje, a ovde je obično kapacitet, odnosno broj mogući broj gostiju i najveći.

Gde god da odaberete da se provedete za doček Nove godine u Beogradu, nećete pogrešiti!

A.K.

Foto: Unsplash / Ivan Aleksic